Hopp til innhold

- Ikke skyldige etter tiltalen

Heller ikke i lagmannsretten erkjente de fire tiltalte i overgrepssaken i Alvdal skyld for de mest alvorlige tiltalepunktene om seksuelle overgrep mot barn.

Iris Storås og Sondre Halvorsen

Aktor, statsadvokat Iris Storås og etterforskningsleder Sondre Halvorsen i Eidsivating lagmannsrett.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

De fire er tiltalt for voldtekt og grove seksuelle overgrep mot sine egne barn, eller for medvirkning til det.

Som i tingretten, svarte den 64 år gamle stefaren, den hovedtiltalte moren og naboekteparet nei på de alvorligeste tiltalepunktene.

Delvis skyldig i inscest

Den 46 år gamle hovedtiltalte moren erkjente delvis straffskyld på noen punkter.

- For å ha hatt seksuell omgang, likestilt med samleie, med barn under 14 år, på særlig krenkende måte, eller å ha medvirket til det.

- For inscest.

Det gjelder en episode som er filmet og som retten således har videobevis av. Moren og stefaren hadde fest og nærmest lekte seksuelle leker med sønnen til kvinnen.

Delvis skyldig i overgrep på stedatter

Den 64 år gamle stefaren innrømmet i lagmannsretten delvis skyld for den samme episoden.

Han innrømmet også delvis skyld for seksuelle overgrep mot den psykisk utviklingshemmede datteren til samboeren. Også dette overgrepet har retten videobevis av.

Han er også tiltalt for voldtekt av de to nabobarna og for seksuelle overgrep mot sønnen til samboeren.

Punktene om oppbevaring av barnepornografi, som stefaren var tiltalt for i tingretten, er ikke anket og dermed ikke med i denne rettsrunden.

Nei på alle punkter

Naboekteparet, som er tiltalt for å ha latt hovedparet misbruke sine egne to barn seksuelt, svarte nei på alle tiltalepunktene.

I tingretten sa datteren til ekteparet at foreldrene aldri var til stede i overgrepshuset, men i et politiavhør like får påske snudde hun og sa at faren var tilstede og så at hun og broren ble misbrukt.

Nye beslag

Det er beslaglagt noen nye overgrepsbilder fra stefarens leilighet i Spania og også et pengebeløp på 200.000 kroner. Disse pengene er satt av til å betale en eventuell erstatning til ofrene i overgrepssaken.

Aktor og forsvarerne har gjort seg ferdige med sine innledningsforedrag. Deretter følger forklaringen fra den 64 år gamle stefaren.

Nye vitner

Det vil bli ført noen nye vitner i ankesaken som ikke forklarte seg i tingretten.

Det er en tidligere kjæreste av barnas biologiske far, en psykolog på barnehuset i Hamar, som har hatt oppfølgende samtaler med nabogutten, en tidligere ansatt i barnevernet som hadde kontakt med nabofamilien skal vitne, i tillegg til noen flere bekjente rundt denne familien.

Det er satt av fire uker til ankesaken i Eidsivating lagmannsrett i Hamar.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere saker fra Innlandet