Hopp til innhold

Vil ikke kommentere utleie til Hells Angels

Gårdeierne som leier ut forretningslokaler på Lillehammer til den antatte presidenten i Hells Angels Norge ønsker ikke å kommentere utleieforholdet.

Tattoo-world Lillehammer
Foto: Geir Randby / NRK

Tattoo World Lillehammer

Tattoo-World i Lillehammer

Foto: Geir Randby / NRK

Jon Rune Trondsen er både styreleder og forretningsfører i Lillehammer Eiendom DA, som leier ut lokaler til tatoveringskjeden Tattoo World. Men han vil ikke si noe om denne saken til NRK i dag.

– Dette vil jeg ikke kommentere, sier Trondsen.

– Organisert kriminalitet

Politiet mener tatoveringsbutikkene brukes i organisert kriminalitet. Og for to dager siden aksjonerte politiet i Lillehammer, Trondheim og Tromsø mot Tattoo World-butikker som eies av Hells Angels. Den antatte lederen av Hells Angels ble arrestert i Oslo tirsdag, siktet for heleri.

Ber om forlenget varetektsfengsling

I følge NTB ber politiet om at den antatte Hells Angels-lederen varetektsfengsles fram til 28. mars. Han er siktet for heleri og grovt skattesvik. Politiet begrunner fengslingskravet med gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse.

Narkotika

Den antatte HA-lederen er fra før tiltalt i en større narkotikasak som skal opp for retten 28. mars. I denne saken er han blant annet tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, straffelovens paragraf 60a. Han er også tiltalt for drapstrusler og for grove ran. Han skal ha truet til seg til sammen 480.000 kroner i erstatning fra andre involverte etter at et parti på 9,9 kilo hasj ble beslaglagt av politiet. Han er også tiltalt for å ha truet konkurrenter til hans egen tatoveringsvirksomhet. Fire andre personer er også tiltalt i den samme saken, skriver NTB.

Pengestrøm

I den koordinerte politiaksjonen tirsdag ble det blant annet beslaglagt regnskapsmateriale, for om mulig å avdekke hvor mannen får midlene sine fra. Disse forholdene vil ikke komme med i rettssaken som starter 28. mars. Politiet mener mannen står helt sentralt i Hells Angels i Norge.


Flere saker fra Innlandet