Hopp til innhold

Tror det kommer flere valgkamp-blemmer på sosiale medier

Venstre-politiker, Mikkel Dobloug, tror det blir flere politikere som kommer til å tabbe seg ut på sosiale medier i den kommende valgkampen. Sjøl har politikeren fra Nord-Fron fått krass kritikk, etter å ha kommet med det mange mener er sjikane på Facebook.

Mikkel Dobloug

Mikkel Dobloug regner med at flere politikere kommer til å begå samme blemme som han på nett.

Foto: privat

Ordførerkandidat i Nord-Fron og nestleder i Oppland Venstre, Mikkel Dobloug, har lenge brukt sosiale medier flittig. Den siste uken har han fått kraftig kritikk, fordi mange mener han har trakassert og mobbet en sambygding på Facebook.

Flere valgkamp-tabber

I går holdt Dobloug foredrag om sosiale medier på Vinstra. Her brukte han sin egen sak som eksempel.

– Jeg håper folk har fått med seg diskusjonen som har pågått i forbindelse med mine utsagn, og ikke gjør det samme. Dette er skrekk-eksemplet. Når man er på internett og diskuterer politikk, så skal man diskutere sak og ikke person.

Facebook

Dobloug havnet i en opphetet debatt på Facebook.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tusenvis av medietrente og utrente lokalpolitikerer skal ut, og vinne velgere på sosiale medier før valget i høst. Dobloug tror vi kan vente oss flere blemmer fra overivrige kandidater.

– Jeg tror ikke dette er siste gangen vi kommer til å oppleve provoserende utsagn i en politisk diskusjon på sosiale medier på nettet.

Bruker Facebook ofte

Dobloug er en flittig bruker av sosiale medier. Han er på mange måter den lokalpolitiske prinsen av sosiale medier, med ivrig bruk av blogg, video, Twitter og Facebook.

Men forrige uke havnet han i en svært opphetet debatt med en sambygding på Facebook. Han skrev blant annet at motdebattanten var en klovn og en vits, og ødela alt han hadde rundt seg.

Det hele endte med det mange mener var mobbing og ren sjikane fra Doblougs side. Derfor valgte han i går å skvære opp med bygdefolket ved å holde et møte.

Angrer, angrer ikke

Politikeren fra Nord-Fron både angrer og ikke angrer på uttalelsene sine.

– Ja, for det var ikke bra, og jeg skulle helst ikke ha gjort det. Samtidig ser jeg at mange kommer hit i dag. Det har skapt et engasjement og en god debatt. Det har provosert mange, og det har engasjert mange.

På møte i går fikk Venstre-politikeren beskjed om at han hadde gått over streken.

– Og drite seg ut skriftlig skal du slutte med, var klar beskjed fra en av de som var tilstede.

Dobloug sier at kjøret den siste uka har gjort ham mer forsiktig, men han kommer nok til å fortsette å provosere.

– Jeg har nok blitt mer forsiktig. Men jeg vil fortsette å provosere på både en positiv og en negativ måte, for å få fram følelser og engasjement hos folk.