Hopp til innhold

Mann anmeldt for voldtekt av mindreårig jente

En ny gjerningsmann har blitt utpekt i forbindelse med overgrepssaken i Alvdal. En mann i 40-årene fra Nord-Østerdal er anmeldt for voldtekt mot ytterligere et barn som har tilknytning til saken.

Alvdal

En ny mann har status som mistenkt i forbindelse med overgrepssaken i Alvdal. Han er anmeldt for å ha voldtatt et barn som har tilknytning til saken. Mannen er ikke mistenkt for å være innblandet i overgrepssaken i Avldal.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne nye straffesaken er tidlig på etterforskningsstadiet, og den er en slags forløper til den store overgrepssaken som skal behandles av Nord-Østerdal tingrett i morgen.

Skal ha blitt misbrukt til hun var 12 år

Mannen i 40-årene som nå er anmeldt for voldtekt, er tidligere ektemann til en av de tiltalte kvinnene i overgrepssaken. De var gift på 90-tallet i en periode da familien først bodde i Akershus og senere flytta til Alvdal.

Ekteskapet tok slutt, og det er etter dette bruddet at den store overgrepssaken oppstod. Mannen har ikke vært inne i bildet som gjerningsmann der.

Men før jul ble han anmeldt for voldtekt av sin tidligere stedatter. Ifølge anmeldelsen skal både stefaren og jentas mor ha misbrukt henne seksuelt fram til hun ble 12 år gammel, mens familien bodde i Akershus. Da ekteparet senere flytta til Alvdal ble jenta overlatt til barnevernet i hjemkommunen.

Status som mistenkt

Stedatteren som i dag er i 20-årene er altså det femte offeret, og mannen er den 11. mistenkte gjerningsmannen i dette store sakskomplekset.

Politiadvokat Sondre Halvorsen bekrefter overfor NRK at mannen har fått status som mistenkt, og at det har blitt oppretta en ny straffesak på bakgrunn av anmeldelsen.

Etterforskningen av den saken fortsetter adskilt fra den store overgrepssaken som nå begynner i retten. Nord-østerdølen er ennå ikke avhørt av politiet.

Også jentas mora har blitt anmeldt og har dermed fått status som mistenkt i denne nye straffesaken.

Kan bli ny rettssak

Politiadvokaten sier det kan bli kjørt en ny rettssak mot de to mistenkte på et senere tidspunkt hvis de nye anklagene lar seg bevise. Det vil etterforskningen avdekke.

Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen som representerer kvinna i 20-årene sier at nord-østerdølen har fått besøksforbud mot henne. Hun skal allerede tidlig på 2000-tallet ha fortalt både barnevernet og politiet om overgrep fra stefar og mor, men uten å bli trodd.

Advokat Stein A. Storeng bekrefter overfor NRK at han er på veg inn i saken som forsvarer for nord-østerdølen, men vil ikke kommentere voldtektsanmeldelsen fordi han ikke kjenner til den ennå.

Flere saker fra Innlandet