Hopp til innhold

Snåsamannen fronter rovdyraksjon

Snåsamannen Joralf Gjerstad fronter rovdyraksjonen i Oslo i morgen.

Snåsamannen Joralf Gjerstad
Foto: Nyhetsspiller

Flere hundre rovdyrmotstandere fra hele landet skal gå i tog fra Stortinget til Slottet i morgen og Snåsamannen fronter altså aksjonen. Han mener bestanden av ulv og bjørn må reduseres.

– Joralf er veldig engasjert i saken, og har signert brevet som skal overleveres til stortingspresidenten, sier ordfører i Snåsa, Vigdis Hjulstad Bebo (Sp) til Dagbladet.

En ny rovdyrmelding skulle være lagt fram innen 2010, men er utsatt til nyåret.

Busser med bønder

Det er aksjonen «La bygdene leve» som står bak arrangementet i Oslo i morgen. En rekke bønder fra Hedmark og Oppland skal delta.

«Nå må vi til Oslo og si klart i fra til Regjering og Storting at vi ikke finner oss i at beitenæringer og bærekraftig matproduksjon basert på ressurser i utmarka blir utradert, og livskvaliteten til innbyggerne blir svekket pga rovdyr. Det er stor ubalanse mellom antall rovdyr og tålegrensa til lokalsamfunn og beitenæringer, og antall rovdyr må ned » skriver aksjonistene i en pressemelding.

Ulv

Ulven er igjen i vinden. Fredag skal flere hundre rovdyrmostandere fra hele landet gå i tog fra Stortinget til Slottet.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Aksjonen starter med samling foran Stortinget fredag 17.desember klokka 10.00.

– Joralf og vi andre som følger dette både i Snåsa og over store deler av landet, ser at det er alt for mye rovdyr nå, sier Snåsaordføreren til Dagbladet.

Bøndene skal gå i demonstrasjonstog opp til slottet der regjeringen skal møte kongen i statsråd klokka 11. Deretter vil det bli holdt appeller og overlevert et brev til stortingspresidenten.