Hopp til innhold

Gustavsson slutter i KIL

Tony Gustavsson blir ikke med Kongsvinger ned fra eliteserien i fotball. Den svenske treneren informerte spillerne om det onsdag.

Kongsvingertrenar Tony Gustavsson

Tony Gustavsson slutter som KIL-trener etter årets sesong.

Foto: Torgersrud, Marius / Scanpix

– Det er ganske naturlig å slutte. Mine ambisjoner går ikke hånd-i-hånd med klubbens ambisjoner. Det sier seg sjøl at de må kutte i kostnadene og begynner på nytt og da er det naturlig å ikke være med på den reisen, sier Gustavsson til NRK.

Hatt det bra i KIL

Svensken har tidligere vært trener for Degerfors og Hammarby. Sistnevnte klubb fikk han sparken fra. Gustavsson kom inn som trener i vår etter at Trond Amundsen brått sluttet.

Gustavsson ble hentet inn etter en svak start på klubbens eliteseriecomeback. Målet var å berge plassen, men i helgen brast det siste håpet.

– Det er ikke lett å forlate klubben fordi jeg har hatt det bra her. Men samtidig så kjennes det ut som en riktig beslutning med tanke på det sportslige.

Heier på Kongsvinger

Svensken fortalte spillerne at han ikke vil benytte opsjonen i kontrakten som gjør at han kunne fortsette som trener. Han vil ikke gå til noen ny trenerjobb med det aller første.

– Jeg kommer til å bruke tiden til forelesninger og min jobb som ekspertkommentator for Canalplus.

Han hevder at han allerede har sagt nei til forespørsler fra svenske klubber, men han har det ikke travelt med å få ny trenerjobb. Nå ønsker han at Kongsvinger skal lykkes i 1. divisjon.

– Jeg håper at det går bra med Kongsvinger sjøl om de har en tøff reise foran seg. Det er viktig at de er tålmodige og finner en lokal forankring og får hele byen med seg.

Flere saker fra Innlandet