Hopp til innhold

Skummelt mye tilsetningsstoffer

– Enkelte matvarer har så mye tilsetningsstoffer at de burde vært merket med rød varseltrekant. Det mener kjendiskokk Charlotte Mohn.

Charlotte Mohn

Kokk Charlotte Mohn syns det er skremmende med alle tilstetningsstoffene i maten vår.

Foto: Bjørn Opsahl

Kokk Charlotte Mohn syns det er skummelt mye tilsetningsstoffer og E-stoffer i maten og at utviklingen er skremmende.

Hva er det i leverposteien?

Hun bruker leverpostei som eksempel. Det er under 50 prosent svinelever og svinekjøtt i boksen hun har plukket fram. Hva er da resten av leverposteien, spør Charlotte Mohn.

Nå kritiserer hun matvareindustrien for å tenke altfor mye økonomi, i stedet for kvalitet.

Se TV-reportasjen:

Video e832f809-9ed9-4bdc-946e-743934bea6b7.jpg

Reporter: Vibecke Wold Haagensen. Foto/redigering: Bjørn Opsahl.

Charlotte Mohn mener enkelte matvarer burde vært merket med en rød varseltrekant.

Mye E-stoffer

- Når jeg leser om innholdet i leverposteien, er det en del ord jeg ikke forstår en gang, og en del E-stoffer som jeg ikke vet hva gjør med kroppen min, sier Mohn.

Også ernæringsekspertene reagerer på bruken av tilsetningsstoffer i maten og mener det ikke er nødvendig å bruke som mye som mange gjør i dag.

Gjør maten billigere

Men tilsetningsstoffene gjør matvarene billigere. Og nettopp prisen har gjort billigproduktene til en suksess.

Charlotte Mohn skulle ønske forbrukerne kunne få mer kunnskap igjen, slik at de lettere kan skille mellom matvarene.

Og hun mener man enkelt kan lage leverpostei hjemme på bare 15 minutter, uten å være kokk.

Er det greit, syns du?

Si din mening her: