Hopp til innhold

Oppland-snø i København

Reiselivsnæringa på Beitostølen prøver å lokke danskene til Oppland og tok like godt med seg en trailer lastet med snø til København.

Beitostølen vil ha flere danske turister. I dag har de erobret rådhusplassen i København og har med seg blant annet 50 kubikk snø og hundespann.

– Tanken bak det hele er at det danske markedet skal få oppleve aktivitene som finnes i fjellheimen. Det er viktig at de fysisk får prøve det vi har å tilby, og ikke bare lese det i en brosjyre, sier Bjørnar Hovi fra Beitostølen Resort.

Danskene som tok en tur til rådhusplassen i København kunne prøve seg på hopping og aking. De kunne grille, hilse på et hundespann og møte Beitostølens maskot. Flere hundre dansker var innom Beitostølens lille vinterland i København.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Beitostølen bygde akebakke i København med snø fra Oppland.

Akebakken på rådhusplassen i København var populær både blant små og store.

Foto: Nicolay Flaaten/Beitostølen Bookingservice

– Vi føler at danskene har et godt forhold til mange land. Nå vil vi minne de på hvor flott de kan ha det i Norge. Mange har prøvd seg på aking og hopping i dag. Vi har barn som aldri har akt på snø og som har holdt på over en timen i den lille akebakken, ler Hovi på telefon fra den danske hovedstaden.

Beitostølen har gjort noe lignende i Oslo. De lover å rydde opp snøen etter seg, men håper at danske barn skal få gleden av snøen en stund til.

– Vi har tilbudt snøen til forskjellige skoler og barnehager og håper at de benytter seg av tilbudet og dermed kan ha glede av snøen en stund til før den smelter.

Flere saker fra Innlandet