Hopp til innhold

Jakter på skadeskutt bjørn

Bjørnen ble observert flere ganger fredag, men jegerne kom ikke på skuddhold. Klokka åtte lørdag morgen var sikten god nok til å starte jakta igjen.

Bjørnejakt Løten

Det letes nå etter en skadeskutt bjørn i Løten.

Foto: Anette Strand Slettmoen / NRK

Søppel rotet ut av bjørn i Løten

En bjørn rotet ut søppel fra søppeldunker i Løten i går kveld og ble skutt på med hagle.

Foto: Frode Meskau

Det letes nå etter bjørnen med hunder. Bjørnen er skadeskutt og kan være farlig

- Jakta fortsetter med uforminsket styrke, og vi prøver å ta opp igjen sporet vi mistet i går kveld på grunn av mørket sier lensmann i Løten, Audun Fremstad.

Hagleskutt

Bjørnen er skadeskutt med ei hagle. Bjørnen skal ha vært aggressiv og flere ganger forsøkt å komme seg inn i en hesteinnhegning i Løten. Hesteeieren sier han hadde med hagle for å skremme dyret, men da bjørnen dukket opp bare noen meter unna skjøt mannen bjørnen fordi han ble redd.

- Politiet etterforsker saken videre. Det var flere vitner til skytingen og de vil også bli avhørt, sier etterforskningsleder Rune Otterstad.

Bjørnen er tydelig skadet, men jegerne har foreløpig ikke kommet på skuddhold.Et jaktlag med folk fra Viltnemda i Løten og Direktoratet for Naturforvaltning deltar i søket etter bjørnen. De har også med seg hunder.

- Ikke gå i skogen

Lensmannen i Løten ber folk om å holde seg unna skogen nå, inntil bjørnen er funnet og skutt. En skadeskutt bjørn kan være svært farlig.

Også elgjaktlagene i Løten blir bedt om å holde seg borte fra området der den skadeskutte bjørnen kan oppholde seg.

- Ja, bjørnen kan være farlig. En skadet bjørn skal en ha respekt for, så vi jobber forsiktig for å finne ut av dette, sier avdelingsleder i Statens Naturoppsyn, Kjartan Knutsen

.

Bjørnen har forsøkt å komme seg inn i saufjøset.

Bjørnen gikk løs på dette sauefjøset i Løten og laget et stort hull i veggen.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Flere saker fra Innlandet