Hopp til innhold

- Folk er preget av det som har skjedd

Rundt 200 personer er samlet i rådhuset i Eidskog etter at et tog sporet av fredag ettermiddag. Minst 40 personer ble skadet i ulykken

Det var klokka 17.42 fredag ettermiddag at toget på vei til Stockholm sporet av ved Skotterud i Eidskog kommune i Hedmark.

Det var 280 personer ombord på toget, og 40 personer er fraktet til sykehus. Tre av disse er sendt til Oslo Universitetssykehus med luftambulanse.

De fleste er lettere skadet, men for en seks år gammel gutt og en 35 år gammel kvinne er situasjonen fortsatt uavklart.

Åpnet rådhuset

Kommunen åpnet rådhuset for alle etter ulykken, og ifølge ordfører Knut Gustav Woie så er det omtrent 200 personer samlet der nå.

– De er selvsagt preget av det som har skjedd, men folk er ved godt mot. Kommunikasjonen har fungert bra, og helsepersonell kom raskt for å dekke de behovene som de enkelte har.

Han forteller at mange har behov for å få pratet ut om det som har skjedd, og at det har vært mange gode samtalegrupper rundt bordene i kantinen på rådhuset.

Organiserer transport

De 37 som ble skadd i ulykken er sendt til sykehus i Kongsvinger, Arvika og til Ullevål. Samtidig blir det jobbet med å organisere videre transport for dem som ikke fikk skader etter togavsporingen.

– Vi jobber nå med å få transportert folk videre på den ruta de hadde bestilt. Samtidig er det også noen som ønsker å dra tilbake til Oslo, og det arbeider vi også med å få på plass, sier Woie.

Han forteller at det var svært hektisk like etter ulykken, og at kommunen har gjort alt de kan for å få kontroll over situasjonen.

– Nå føler vi at vi har noenlunde kontroll, og det virker som om folk har fått den hjelpen de ønsker, sier ordfører i Eidskog, Knut Gustav Woie.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.