Hopp til innhold

Strid i Ringebu Ap

Det er full strid i Ringebu Arbeiderparti. Det melder avisa GD. Nå har leder og nestleder trukket seg fra sine verv.

Arnhild Baukhol

Ringebu-ordfører Arnhild Baukhol mener nominasjonskomiteen burde ha informert henne om at de ville annonsere etter listekandidater

Foto: Arne Sørenes / NRK

Det hele startet med at en enstemmig nominasjonskomite ville annonsere etter listekandidater uten at ordfører var informert. Dette førte til sterke reaksjoner fra ordfører Arnhild Baukhol.

– Det hadde vært greit å få visst om dette på forhånd og kanskje avklart mitt forhold først. Hvorfor går nominasjonskomiteen ut og spør etter kandidater uten å ha avklart forholdene omkring ordfører og varaordfører først, spør Baukhol.

Tok kontakt med fylkespartiet

Baukhol tok kontakt med fylkespartiet om saken. Noe som førte til at leder Kåre Olav Solbakken og nestleder Hege Ruud Ringstad trakk seg fra sine verv med øyeblikkelig virkning.

De mener at Oppland Ap samt fylkesleder Kjersti Stenseng har grepet inn i nominasjonsprosessen og den dagelige drift i Ringebu AP.

Leder Kåre Olav Solbakken sier til NRK at han ikke kan leve med at andre blander seg inn på denne måten.

– Vi har ikke brutt noen vedtekter, sier Solbakken.

Avviser innblanding

Kjersti Stenseng

Jeg ville bare bistå, sier Kjersti Stenseng

Foto: NRK

Fylkesleder Kjersti Stenseng bekrefter at partikontoret ble kontaktet om saken og at hun ble orientert om dette. Hun kontaktet da partene i saken.

– Jeg tok kontakt med både med Solbakken, Ruud Ringstad og Baukhol for å spørre om jeg som fylkesleder kunne bistå med noe. Jeg mente det var ryddig å ringe alle tre, sier Stenseng.

– Blandet meg ikke inn

Stenseng mener hun ikke blandet seg inn i nominasjonsprosessen,

– Jeg ville bare bistå, dersom det var behov, seir hun.

I går kveld ble det holdt et ekstraordinært styremøte i Ringebu Ap. Der skulle Solbakken og Ruud Ringstad infomere om årsaken til at de trekker seg fra sine verv. Baukhol sier til avisa at hun ikke har fått innkalling til dette møtet.

Flere saker fra Innlandet