Hopp til innhold

Rekorddeltakelse i NM i historisk bueskyting

Omkring 110 deltagere fra hele landet har i helga deltatt på NM i historisk bueskyting på Jørundgard middelaldersenter i Sel.

I middelalderomgivelser på Jørundgard i Sel har langbue-entusiastene myldret i helga. I tillegg til norgesmesterskapet, har det foregått en rekke «middelalderaktiviteter» med middelalderteltleir, pottemakere, buemakere, skinnarbeidere, syersker og mye mer.

– Vi er utrolig fornøyd med deltagelsen. I år var det påmeldt omtrent 110 deltagere, mens det til sammenligning stilte 60 i fjor, sier leder i arrangementskomiteen, Kristen Brendhaugen.

Og han legger til:

– Geografiske sett er vi jo strategisk plassert, så den gode deltagelsen kommer nok blant annet som en følge av det.

(Saken fortsetter under bildet)

NM langbueskyting

NM i historisk bueskyting gikk for seg i middelalderomgivelser i Sel.

Foto: Maurits Opsahl / NRK

– Svært spektakulær finale

Det har blitt kåret norgesmestere i både presisjon og lengde, og ifølge arrangementslederen utspilte det seg litt av et drama da vinneren i herrenes presisjonsøvelse skulle kåres.

– Aldri har jeg opplevd en mer spennende finale. Vi sto igjen med to svært dyktige duellanter, sier han.

Til slutt var det Trond Kvitnes fra Moss bueskytterklubb som gikk av med seieren.

I kvinnenes presisjonsøvelse var det Nina Standerholen fra Laugen bueskytterklubb på Vinstra som vant, mens Kristian Melgårdsbakken fra Lillehammer bueskytterklubb vant i junior klassen.

Ny norgesrekord

Solveig Brendhaugen fra Laugen bueskytterklubb var suveren i kvinnenes lengdekonkurranse. Hele 235 meter skjøt hun, og det holdt til ny norgesrekord for kvinner. den tidligere rekorden var på 198 meter.

Bjørnar Burdal fra Gaular vant herrenes lengdekonkurranse med et skudd på 287 meter, og blant juniorene sikret Elias K. Brømen Laugen bueskytterklubb sin tredje seier, med et skudd på 155 meter.

Flere saker fra Innlandet