Hopp til innhold

Familie hardt rammet av dødsulykke

Datteren omkom i ulykken på Fåvang natt til søndag, mens sønnen er alvorlig skadd.

Ulykkessted, Ringebu
Foto: Maurits Opsahl / NRK

Lørdag kveld var fem lokale ungdommer involvert i en stygg utforkjøringsulykke på E6 mellom Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen. Det var tre jenter og to gutter i ulykkesbilen.

Søsken

Den ene jenta omkom, mens to av de andre ungdommene ble hardt skadd og sendt til Oslo universitetssykehus. I dag er det kommet frem at to av de rammede er søsken.

– Avdøde er søsteren til sjåføren av bilen, som er en av de to som er sendt til sykehuset, forteller operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt.

Ulykken skjedde rett før klokken ti lørdag kveld. I løpet av natta og på dagen søndag har politiet snakket med personer som var vitner til ulykken.

– Vitnene kan fortelle om at bilen hadde høy fart. Hvor høy farten har vært er det for tidlig å konkludere med, sier Berg, som også understreker at politiet foreløpig ikke har konkludert med at farten var årsaken til ulykken.

Har tatt blodprøve

– Foreløpig er det for tidlig å si. Det kan være flere og sammensatte årsaker. Det er også tatt blodprøve av sjåføren for å sjekke om det er snakk om promillekjøring, sier Berg.

Et kriseteam har siden ulykken bistått familiene til de involverte i ulykken.

– Vi bidro særlig i natt i forhold til den ene familien som hadde to ungdommer med i denne ulykken. Tre av oss fra kriseteamet reiste hjem til denne familien for å ivareta og støtte dem i den vanskelige situasjonen, sier teamets leder, Liv Hustveit.

Også de andre rammede familiene har fått tilbud om hjelp.

– I dag har vi vært i Ringebu og tatt kontakt med alle de nærmeste pårørende til disse fem ungdommene som vi har fått tak i. Vi har gitt tilbud om videre oppfølging til de som trenger det.

Under intensivbehandling

For de to som etter ulykken ble bragt til Oslo Universitetssykehus karakteriseres begges tilstand som alvorlig, men stabil. De var søndag fortsatt til intensivbehandlig ved sykehuset.

Politiet og Statens vegvesen har etter ulykken gjort tekniske undersøkelser på stedet for å kunne danne seg et bilde om hva som er ulykkesårsaken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Flere saker fra Innlandet