Hopp til innhold

Lærer fikk 14 måneders fengsel etter sex med 32 år yngre elev

En tidligere lærer ved Lunner ungdomsskole er dømt til fengsel i et år og to måneder for å ha innledet et seksuelt forhold til en elev.

Læreren hadde et seksuelt forhold til jenta i fire måneder da hun gikk i tiende klasse. Mannen mister også retten til å jobbe som lærer for all framtid.

Forelsket seg

Han er 32 år eldre enn jenta og Gjøvik tingrett finner ingen formildende omstendigheter i saken.

Mannen hadde flere ganger snakket med fornærmede fordi hun hadde problemer hjemme. På denne måten fikk jenta et tillitsforhold til mannen og følte at han var en omsorgsperson som likte henne godt, skriver retten.

Etterhvert skal jenta ha forelsket seg i mannen og sendt ham et brev. Dette er årsaken til at den tiltalte ikke erkjente forholdet, fordi han mener at siden fornærmede tok initiativet så har han ikke misbrukt henne.

«Brev - ingen betydning»

I dommen står det: «At fornærmede tok initiativet i form av et kjærlighetsbrev er uten betydning.» Retten mener at han utnyttet situasjonen som bød seg.

Retten mener også at jenta ønsket mannen som samtalepartner, men at «tiltalte ikke hadde annet å by på enn seksuell aktivitiet som på ingen måte burde funnet sted overfor en uerfaren 16-årig.»

Retten mener også at mannen visste at han som fornærmedes lærer fortok seg noe ulovlig, ved at han skrev til jenta at han hadde lyst på henne, men måtte vente til sommerferien.

Møttes på skolens fotorom

Sjøl om det seksuelle forholdet startet etter at skolen var slutt så mener retten at det er et straffbart forhold. Møtene skal ha skjedd på skolens fotorom og dusj, og de skal ifølge retten ha møttes minst en gang i uka.

Møtene fant sted utover hele sommeren, men etter sommerferien ble treffene sjeldnere til forholdet tok slutt i august.

Retten mener at 1 år og to måneder i fengsel er en passende dom. Og har «lagt vekt på at den seksuelle aktivititen har vekket fornærmedes vemmelse». Saken har ført til at hun har falt ut av skolen og at hun «et år etter er i en meget vanskelig situasjon.»

Gjøvik tingrett dømmer også mannen til å betale jenta 75.000 kroner i erstatning. Han er også fradømt blant annet et kamera fordi han tok bilder av jenta uten klær. Noe han også var tiltalt for.

Flere saker fra Innlandet