Hopp til innhold

På jakt etter gull

Utenlandsk bande forsøkte å rane K.A. Rasmussen i Hamar.

Gullmynt

En utenlandsk liga prøvde i fjor høst å bore seg inn i hvelvet hos gullforedlingsbedriften K.A. Rasmussen i Hamar, men det ble ingen fangst.

Det er Hamar Arbeiderblad (HA) som i dag forteller om gulligaens mislykkede ransforsøk.

En ransalarm ved gullforedlingsbedriften i fjor høst, ble begrunnet med en falsk alarm den gangen, men slik var det ikke. Bedriften og politiet har hemmeligholdt opplysninger om ransforsøket.

Dramatisk jakt

Det var en natt i månedsskiftet oktober/november i fjor at alarmen gikk ved gullforedlingsbedriften. Ranere med god kjennskap til innsiden av K.A. Rasmussen hadde tatt seg inn i bedriften, og de skal ifølge HA vært i ferd med å bore seg gjennom vegger med stø kurs mot gullhvelvet. Sikkerhetssystemet ved bedriften avslørte ranerne, og de måtte stikke av med uforrettet sak.

Krimsjef Rune Strand ved Hamar politistasjon bekrefter historien.

– Politiet var så nær ved å ta gjerningsmennene at de nesten så dem i øynene, forteller Strand til HA.

Gullranerne skal ha stukket av i en fluktbil, og bevæpnet politi var forberedt på at det kunne bli skuddveksling med ranerne. Ranerne skal ha flyktet gjennom Furuberget og forbi Olrud, men politiet klarte aldri å få has på de.

Oppklaring?

Saken fortsetter under bildet.

KA Rasmussen

I dag er ingen siktet i saken, og politiet vil ikke si så mye om hvem som kan stå bak ransforsøket. Men ifølge avisa kan denne saken ha spor som går i retning av utenlandske krefter.

Politiet etterforsker ransforsøket på K.A. Rasmussen opp mot andre lignende hendelser, både her til lands og ellers i Europa.

- Det vi kan si, er at politiet har et godt håp om en oppklaring av denne saken. Men per i dag er ingen siktet eller varetekstfengslet for akkurat dette forholdet, sier Strand til HA.

Det er ikke den eneste gangen at noen har vært ute etter gullet i bedriften, se også sak om ansatt som stjal fra egen bedrift:

Video Stjal gull fra egen bedrift

Flere saker fra Innlandet