Hopp til innhold

Traff ulv på postruta

Postmannen i Ringsaker fikk seg et uvanlig syn på ruta si, da en ulv sprang over veien.

Video Ulv på Brumund sag

Ulv ved Brummund sag

Denne ulven observerte Tor Erik Smalberget i det den sprang over veien.

Foto: Tom Erik Smalberget

Postmann Tor Erik Smalberget var kjapt oppe med mobilkamerat da han oppdaget ulven.

– Det første jeg tenkte var å få frem kameraet. Jeg ser mye rart når jeg er ute og kjører, men dette var veldig spesielt, forteller Smalberget til nrk.no.

Nært fjellet

Postmannen var ute på jobb og var kommet til Brummund sag utenfor Brummundal i Hedmark. Dette er siste stopp postruta nær fjellet. Men tross nærheten til naturen er ikke ulv et vanlig syn i området.

– Først sprang den over veien. Da tok jeg straks opp mobilkameraet, men nådde ikke å filme den. Etter hvert dukket den opp lenger nede i veien og da fikk jeg filmet den fra fire til fem meter, sier postmannen, som syntes synet av ulven var spennende.

– Det var moro. Jeg har aldri sett en ulv tidligere, utenom i dyrehagen. Vanligvis er det bare elg og rådyr å se, så dette overgår det meste, sier han.

Innvandrer fra Sverige

Viltkonsultent i Statens Naturoppsyn, Olaf Tørudbakken, har sett videoen til postmannen. Han tror ulven kan være en ny innvandrer fra Sverige.

– Det er jo indikasjoner på at den har halsbånd på seg. Og da har vi jo en ulvetispe som har kommet inn i fra Sverige som er kalt Galven 2. For et døgn siden var den observert ved Rena. Det er spennende å se om det er denne som har flyttet seg til Ringsaker nå, sier viltkonsulenten.

Flere saker fra Innlandet