Hopp til innhold

Klager sykehus til Helsetilsynet

Legevaktslege Rasmus Englund reagerer på at Sykehuset Innlandet stadig avviser psykiatriske pasienter han mener trenger akutt hjelp.

Sykehuset Innlandet

Sykehuset Innlandet klages inn til Helsetilsynet.

Foto: Torvild Sveen / NRK

Nå klager legen Sykehuset Innlandet inn til Helsetilsynet. Englund har ved flere anledninger sendt pasienter til sykehusets avdelinger i Gjøvik og på Reinsvoll fordi han mente de hadde behov for akutt innleggelse.

– Må ta imot pasienten

Men sykehuset har ifølge Englund nektet å ta imot pasientene, noe legen mener de ikke har rett til.

– Som legevaktslege har jeg rett til å innlegge pasienter jeg finner akutt syke. Om man på psykiatrisk avdeling er uenig i dette, må man ta imot, vurdere, utskrive og hjemsende pasienten, skriver Englund i klagen ifølge Oppland Arbeiderblad.

Tror kapasitetsproblemer er årsaken

I klage beskriver også Englund at han har måtte krangle med sykehuset for å få innlagt pasienter. Han tror kapasitetsproblemer er årsaken til sykehusets motvilje til å ta imot pasientene.

– Det er utrolig vanskelig å få lagt dem inn, og jeg tror det skyldes kapasiteten. Men de kan ikke nekte å ta imot en pasient. Det står i loven, sier legen til avisen.

Avdelingssjef Ragnhild Wangen ved Distriktspsykiatrisk avdeling Gjøvik har ikke fått sett på klagen fra Englund, men sier til Oppland Arbeiderblad at de skal undersøke saken grundig.

Flere saker fra Innlandet