Hopp til innhold

Flere får bøter for mobilbruk i bil

Politiet i Hedmark og Oppland bøtela 920 bilister i fjor for mobilbruk i bilen. I Hedmark har det vært en firedobling i antall bøter de siste tre årene.

Mobilbruk i bil

Stadig flere blir tatt for bruk av mobil i bilen.

Foto: Colourbox.com

Stadig flere får bøter for bruk av mobil i bilen. Mange bryr seg ikke om forbudet sjøl om det kan vanke en bot på 1 300 kroner hvis politiet ser deg.

Statens Innkrevingssentral sender ut krav til stadig flere bilførere. De siste tre årene har det vært en firedobling av bøter for bruk av mobiltelefon i bil i Hedmark.

Gudbrandsdal politidistrikt har også hatt en sterk økning, mens Vestoppland hadde en nedgang i fjor, ifølge tall fra Innkrevingssentralen.

Det har gått ti år siden det ble forbudt å bruke håndholdt mobil når man kjører bil. Totalt er det krevd inn bøter for over fire millioner kroner i Hedmark og Oppland, og tallene øker. Til sammen har norske sjåfører betalt 80 millioner kroner i bøter.

– Mobilbruk i bil er farlig, det er det ingen tvil om. Det har ført til flere ulykker, uten at det er noe vi kan dokumentere, sier Ole Høiby, distriktsleder for utrykningspolitiet i Follo og Østfold til NRK.

Han tror det eneste som vil gi effekt er at brudd på forbudet medfører en prikk på førerkortet.

Flere saker fra Innlandet