Hopp til innhold

Sjokkert over Kvitfjell-sikkerheten

Foreldrene til den danske gutten som omkom i en ulykke på Kvitfjell nylig holder alpinanlegget ansvarlig for ulykken.

Ulykkessted Kvitfjell

I dette området omkom danske Oliver Tving Larsen i en alpinulykke.

Foto: Aslak Ballari / NRK

Lys for alpinoffer

Kameratene til den omkomne danske gutten tente et lys på ulykkesstedet.

Foto: Aslak Ballari / NRK
Wire i Kvitfjell

Inn i denne metallwiren havnet den danske gutten.

Foto: Aslak Ballari / NRK

Onsdag omkom den danske gutten Oliver Tving Larsen i alpinanlegget i Kvitfjell. Guttens foreldre varsler rettslige etterspill etter den tragiske ulykken i alpinanlegget.

Reagerte med sinne

De er sterkt kritiske til sikkerheten i bakken der gutten omkom, og holder alpinanlegget ansvarlig for sønnens død.

Torsdag var foreldrene på ulykkesstedet i bakken på Kvitfjell. Faren Lars M. Larsen reagerte med sinne da han så metallwiren sønnen traff i ulykken han omkom.

– Da jeg kom til stedet gikk det opp for meg hva som hadde skjedd. Da ble jeg svært sint. Etter min mening ligger ansvaret for ulykken helt klart hos ledelsen i og eierne av Kvitfjell alpinanlegg, forteller Larsen.

Traff metallwire

Gutten døde etter at han traff en stram metallwire rett ved løypa. Wiren er en del av opphengssystemet for sikkerhetsnettet som benyttes i World Cup-konkurransene i utfor i Kvitfjell.

Men utenom rennene er ikke selve nettet oppe, og stolper og wire står nakne tilbake langs løypa. Akkurat dette reagerer foreldrene til den omkomne gutten kraftig på.

– Sikkerhetsnettet som beskytter World Cup-løperne blir plukket ned etter rennet når alminnelige løpere kjører i løypa. Det som står tilbake er stativet, og dette stativet slår alminnelige løpere i hjel, uten at de har gjort noe annet enn å falle i en vanskelig løype, sier Larsen.

Leter etter norsk advokat

Politiet etterforsker nå om det var uaktsomt av alpinanlegget å ikke sikre wiren bedre. Uavhenging av dette vurderer foreldrene å forfølge saken sivilrettslig.

– Jeg vet ikke hvordan vi gjør dette rent teknisk. Men vi kommer i løpet av uka til å ta kontakt med et norsk advokatkontor som kan hjelpe oss med å følge opp saken, sier Lars M. Larsen.

Gutten blir denne uka obdusert etter foreldrenes ønske på Rigshopitalet i København. Dette gjør de for å fastslå at det var metallwiren som forårsaket sønnens død.

Ledelsen ved alpinanlegget i Kvitfjell ønsket i går ikke å kommentere saken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere saker fra Innlandet