Hopp til innhold

Vil granske saken selv

Tidligere tippedirektør Reidar Nordby. jr tar sterk avstand fra påstander om smøring og korrupsjon. Men Norsk Tipping vil starte sin egen gransking.

Torbjørn Almlid

Administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping, svarte på kritikken under en pressekonferanse nå i ettermiddag.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Tirsdag ble det kjent at Norsk Tippings tidligere sjef, Reidar Nordby jr., granskes av Riksrevisjonen etter at kontrakter for en milliard kroner gikk til et selskap som ledes av en nær venn av Nordby.

Dette er bakgrunnen for at Norsk Tipping nå velger å starte en egen ekstern granskning.

Video nsps_upload_2010_1_12_13_55_6_552.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Det som har kommet fram om forholdet mellom tidligere direktør Reidar Nordby jr. og ledelsen i Essnet, er svært alvorlig. Dette må vi gjøre alt vi kan for å komme til bunns i, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping.

Almlid mener den tidligere lederen har handlet uten styrets fullmakt.

Nordby avviser all kritikk

- Dette er påstander om smøring eller korrupsjon, og det tar vi på det skarpeste avstand fra. Det har aldri funnet sted, så vidt meg bekjent, sier Reidar Nordby.

Reidar Nordby jr
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nordby jr. sier i ettermiddag at han ser fram til en gransking, slik at man kommer til bunns i påstandene fra Riksrevisjonen.

Han sier styret hadde kjennskap til alt som ble gjort, og hadde gitt fullmakt.

Ukultur

Ifølge styreleder Lars Sponheim har Norsk Tipping vært preget av intern ukultur.

– Vi fikk greie på de utvidede merknadene til Riksrevisjonen rett før jul, og har jobbet med dette i rekordfart siden lille julaften. Det har vært en ukultur knyttet til nærmeste ledelse og toppledelsen i selskapet, sier Sponheim.

Erling Grimstad, som tidligere satt i toppledelsen i Økokrim, har bistått Norsk Tipping i det arbeidet som har vært utført siden lille julaften.

Funnene har også fått Norsk Tipping til å ta kontakt med politiet i Hedmark for å be dem vurdere saken.

Trekker seg

Under en pressekonferanse hos Norsk Tipping i dag, ble det også kunngjort at viseadministrerende direktør Tollef Imsdalen trekker seg etter 25 år i selksapet.

- Hans navn er ikke nevnt i granskingen og han har ikke noe direkte med dette å gjøre. Men han trekker seg for å skape ro i organisasjonen, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid.

Flere saker fra Innlandet