Hopp til innhold

Husbrann i Elverum

Fire personer ligger på sjukehus med brannskader etter husbrannen på Jømna i Elverum i natt. To eller tre av dem har fått 2. eller 3. grads forbrenning.

Fra brannstedet i Elverum.
Foto: Anne Næsheim / NRK

Brannvesenet gjennomførte i formiddag en kontrollert nedbrenning etter brannen, som ble meldt ca. kl. 5. De to pipene skal tas ned slik at de ikke utgjør noen fare for omgivelsene.

Det er en større trebygning som har brent ned. Bygningen var butikk tidligere, men var nå omgjort til bolig. Den polske familien bodde i den ene delen, mens huseieren bodde i den andre.

Alvorlige brannskader

En polsk familie på seks personer, huseier og en annen person befant seg i huset da brannen brøt ut. Alle kom seg ut.

- Så langt vi vet var det en av beboerne som varslet om brannen, sier skadestedsleder Erik Westby i politiet.

Alle personene i den polske familien ble sendt til sjukehus. To ble skrevet ut etter en sjekk, mens fire andre fortsatt ligger på sjukehuset i Hamar. Det blir nå fortløpende vurdert om de som har 2. eller 3. grads forbrenning skal overføres til sykehus i Oslo eller Bergen.

Kommunen sørger for at de husløse nå får et sted å bo.

Ukjent brannårsak

Om alt går etter planen blir beboerne avhørt av politiet i dag. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvor brannen startet eller hva som var årsaken.

- Det gjenstår mye etterforskning, og undersøkelsene på branntomta kommer trolig ikke igang før på mandag, da branntomta har kjølnet, sier Westby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere saker fra Innlandet