Hopp til innhold

Eide ny trener for Kongsvinger

Øyvind Eide skal styre Kongsvinger tilbake til Tippeligaen.

Øyvind Eide
Foto: Lasse Andreassen, kil.no

Styret i Kongsvinger IL Toppfotball besluttet i går kveld å ansette Øyvind Eide i stillingen som hovedtrener ut sesongen 2009.

Øyvind Eide

Øyvind Eide

Foto: Lasse Andreassen, kil.no

Eide ble konstituert som hovedtrener da Tom Nordlie for en drøy uke siden takket ja til et tilbud fra Fredrikstad FK.

Beste kandidaten

- Vi føler oss sikre på at Øyvind Eide er den suverent beste kandidaten i landet til å lede Kongsvinger tilbake til Tippeligaen. Han har hatt en voldsom utvikling både faglig og mentalt gjennom sitt tette samarbeid med Tom Nordlie det siste året. I tillegg nyter han stor respekt blant spillerne, i støtteapparatet og i klubben ellers, uttaler styreleder Henrik Mohn.

Styreleder i KIL Toppfotball, Henrik Mohn

Styreleder i KIL Toppfotball, Henrik Mohn

Foto: Anne Næsheim / NRK

Ingen har større forutsetninger for å lykkes med dette laget enn nettopp Øyvind. Det har også Nordlie sagt til oss, forteller Mohn.

Trenger ikke kjendiser

Ifølge Mohn har styret sammen med sportslig leder Morten Kristiansen brukt dagene etter Nordlies avgang til å saumfare det norske trenermarkedet grundig.

- Det har vært naturlig å prate med flere personer, men ingen må tvile på at vi hele tiden har hatt med oss Øyvind som en av de aller sterkeste kandidatene sier Mohn.

- Selvsagt finnes det trenere som både har velkjente navn og er mer erfarne, men i dagens situasjon er det ikke nødvendigvis kjendisstatus og gamle meritter vi trenger, sier Mohn.

Øyvind Eide er 27 år gammel, kommer fra Hole utenfor Hønefoss og ble i 2007 ansatt som toppspillerutvikler i Kongsvinger Toppfotball. Han var ferdig utdannet ved Idrettshøyskolen samme år, hvor han fullførte en mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i fotball. Ved inngangen til 2009 ble han tilbudt stillingen som assistenttrener under Tom Nordlies ledelse.

Øyvind Eide får med seg spillerutvikler Patrick Holtet som assistenttrener ut sesongen.

Magnus Sylling Nilsen og Ørjan Berg Hansen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Flere saker fra Innlandet