Hopp til innhold

Skulle brenne skikkelig

Det skulle brenne skikkelig, slik at eieren av Dolce Vita ikke skulle kunne åpne igjen, forklarte en av de tiltalt i retten i dag.

Forsvarerne i mordbrannsaken i Brumunddal
Foto: Ola Bjørlo Strande

Tiltalte nummer to er nå i gang med sin forklaring i rettsaken etter restaurantbrannene i Brumunddal.

I følge han planla den tiltalte restauranteieren og flere av de andre å gjøre noe for å bli kvitt konkurrenten på La Dolce Vita. De laget en fakkel i garasjen til den ene og de skulle kaste flasker med bensin inn i restauranten.

–Det skulle brenne skikkelig, slik at eieren av Dolce Vita ikke skulle kunne åpne igjen, forklarte han.

To erkjent skyld

To av de fem som sitter på tiltalebenken i Hedmarken tingrett i dag, innrømmet skyld da rettsaken etter restaurantbrannen i Brumunddal startet i dag.

Alle de fem er tiltalt etter mordbrannparagrafen.

Grunnen til det, er at det bor 15 personer i bygget som ble påtent. Flere av dem var hjemme og ble evakuert. Og selv om ingen av dem ble skadet, var det en viss fare for at menneskeliv kunne gå tapt.

Konkurrent tiltalt

To av de fem tiltalte innrømmet helt eller delvis straffskyld da rettsaken startet i Hedmarken tingrett i dag.

De andre tre nekter skyld, deriblant eieren av en konkurrerende restaurantbedrift i Brumunddal.

Den ene av de to som innrømmer skyld, en 34 år gammel mann fra Oslo, nekter imidlertid for at det var mordbrann og sier han ikke visste at det bodde folk i bygningen.

Fikk 20.000

34-åringen er den første som har forklart seg i retten i dag, og han sier at han skulle få 20.000 kroner for å tenne på restauranten den 5. desember i fjor.

Oppdragsgiveren var en 29 år gammel mann fra Brumunddal. Han sier også at han aldri ville tatt jobben, hvis han visste at det bodde folk i bygningen.

Oppdragsgiveren skal ha sagt at eieren av La Dolce Vita hadde økonomiske problemer og at ingen andre ville bli rammet av brannen.

34 vitner

Det skal føres i alt 34 vitner i rettsaken, som er ventet å pågå i en og en halv uke.

Påtalemyndigheten har kalt inn 23 vitner. Det er folk som bodde i gården som brant, brannmenn, politifolk som var først på stedet, driveren av restauranten, eieren av eiendommen, en mann som jobbet i en annen restaurant og folk fra Kripos.

Forsvarerne har innkalt til sammen 11 vitner.

NRK Hedmark og Oppland følger rettsaken.

LES OGSÅ: Tiltalt etter mordbrannparagrafen

Flere saker fra Innlandet