Hopp til innhold

Drapssaken er ikke oppklart

Selv om to menn nå er fengslet for drapet på Lars Erik Flem Andersen tør ikke familien tro saken er oppklart.

Sorg etter drapet på Lars Erik Flem Andersen
Foto: Nyhetsspiller / NRK

- Vi har tidligere i denne saken sett at det å bli fengslet ikke nødvendigvis fører til at riktig gjerningsmann blir tatt, sier familiens bistandsadvokat Jørn Mejdel Jakobsen.

Skal ha kjent den drepte

Det er uklart om både 17-åringen og 21-åringen som i går ble varetektsfengslet for drap eller medvirkning til drapet, kjente den drepte Lars Erik Flem Andersen.

Ifølge Dagbladet skal 21-åringen ha nektet at han kjente Flem Andersen. Det til tross for at telefonloggen fra mobilen hans viser at han ringte Flem Andersen flere ganger fire dager før drapsnatta. 21-åringen hevder at det må være andre som har ringt fra telefonen hans.

Han benekter også å ha møtt Flem Andersen, til tross for at vitner skal ha sett den sammen, skriver Dagbladet.

17-åringen som også er sikta i saken har ifølge Dagbladet motstridende forklaring. Han skal ha forklart til politiet at han og 21-åringen møtte Flem Andersen hjemme hos 32-åringen som først var siktet i saken.

Kvinner gir siktede alibi

Både 17-åringen og 21-åringen nekter for å ha noe med drapet å gjøre. I Glåmdalen og Dagbladet hevder to unge kvinner at de var sammen med de to drapssiktede hele drapsnatta. De hevder at alle fire var hjemme hos den ene kvinnen hele kvelden. De skal kun ha vært ute en tur etter midnatt for å kjøpe noe mat.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl vil ikke si om politiet tror de har tatt de som drepte 18-åringen.

- Saken er ikke oppklart med denne siktelsen. Det er en rekke ting som skal etterforskes videre, så det er en stund til jeg kan si at saken er oppklart, sier Dahl.

Skal ha kommet med drapstrusler

21-åringen som er sikta i saken ble tirsdag denne uka henta av politiet for å vitne i en rettssak i Glåmdalen tingrett. Det skriver avisa Glåmdalen. To bekjente av han sto tiltalt for å ha slått og truet russ i Kongsvinger. Et vitne i den saken hevdet et at det var 21-åringen som hadde truet med "å blåse hodet" av en av russeguttene.

21-åringen ble derfor henta av politiet for å forklare seg i retten. Der forklarte han at han har spesielt kort lunte når han drikker, og at det noen ganger kunne svartne helt for han.

Dagen etter at han vitna i rettssaken ble han tatt inn til nye avhør i drapssaken.

Tungt for familien

Både den biologiske og fosterfamilien til den drepte venter spent på utfallet av de to nye pågripelsene i saken.

- De forholder seg til at to personer er pågrepet men ser ikke saken som endelig løst. De har det vondt tungt og vanskelig, sier Jørn Mejdell Jakobsen.