Hopp til innhold

Kjørte rundt med dynamitt

Raufossingen kjørte rundt med 128 kilo stjålet dynamitt, tennere og propanflasker. Dette er bare et av utallige lovbrudd mannen nå er dømt for.

Levende bombe

Uten førerkort og i lånt bil kjørte 29-åringen rundt da han kom over en container full av sprengstoff på industriområdet sør for Raufoss sentrum. Han brøt opp containeren og tok med seg 128 kilo dynamitt, tennere og propanflasker. Så kjørte han opp til en bekjent der han overnattet til neste dag mens sprengstoffet lå i varebilen.

Truet politiet med våpen

Da politiet etterhvert kom til stedet og tok seg inn i huset møtte de 29-åringen som retta en luftpistol mot politiet mens han sa "nå må dere faen ha med dere noe annet enn lommelykter kara".

Politiførstebetjenten opplevde situasjonen som truende ettersom det var mørkt i rommet og han ikke kunne se om våpenet var ekte.

27 lovbrudd på et år

Mannen er tidligere dømt fem ganger. Gjøvik tingrett har nå dømt mannen for sjette gang for kjøring uten førerkort, for tredje gang for kjøring i påvirka tilstand og for fjerde gang for tjuveri og narkotikalovbrudd.

Mest alvorlig har retten sett på truslene mot politiet.

Mannen dømt til 1 år og 10 måneder i fengsel for:

* Truslene mot politiet

* Fem grove tjuverier, to simple tjuverier, et bilbrukstjuveri og to heleri.

* Forsikringsbedrageri

* Narkotikalovbrudd, deriblant oppbevaring av 20 g amfetamin

* Kjøring uten førerkort

* Kjøring i rus

* Oppbevart eksplosiver uten tillatelse

I tillegg til fengselsstraffen inndrar retten en Walther luftpistol og den domfelte må betale erstatning på rundt 305 000 kroner til flere skadelidte.

Flere saker fra Innlandet