Hopp til innhold

Spill på en politiker

Vedding om valgresultater øker interessen for politikk, mener bookmakere. Nå kan du satse penger på dine lokale politikere.

Arne Dagfinn Øynes, Hedmark KrF

Kristelig Folkepartis førstekandidat i Hedmark Arne Dagfinn Øynes, er en av politikerne du kan satse pengene dine på.

Foto: Lillian & Lena

For å øke interessen for politikk og få folk til pengeurnene, er det nå mulig å satse penger på politikere. Akkurat på samme måte som du spiller på hester eller tipper fotball.

- Veldig mange synes politikk er kjedelig. Det er gamle menn og damer som diskuterer høylytt, uten å egentlig bry seg om hva vanlige folk mener, sier Kim Rud Petersen hos bookingselskapet Nordicbet.

Han tror at pengespill-aspektet vil bidra til mer spenning rundt politikken.

- Det blir mer spennende å følge sendingen på valgnatten, dersom du vet at du kan vinne noen kroner, sier Rud Petersen.

Skeptisk

Hanne Marte Narud fra Åmot jobber som valgforsker. Hun tror veddingen heller vil øke interessen for spill, ikke for politikk.

- At du kan vinne penger er vel ikke den rette motivasjonen for å stemme? spør hun.

Kristelig folkepartis førstekandidat i Hedmark Arne Dagfinn Øynes er avslappet til pengesatsingen.

- Det ville jo være veldig morsomt for meg, dersom noen kunne tjene penger på at jeg kom inn på stortinget. Men det er jo ikke derfor jeg stiller til valg, understreker Øynes.

Appellere til unge velgere

- Politikerne klager ofte over at de yngre velgerne ikke kommer seg opp av sofaen for å stemme. Jeg tror pengesatsingen kan endre dette, sier Rud Petersen.

Valgforskeren er fortsatt skeptisk:

- Ungdommene er jo dem som har dårligst råd, så jeg synes ikke noe om at de skal bruke opp sparepengene sine på dette, sier Narud.

Det er uvisst hvor mye man eventuelt kan tjene ved å spille på politikere. Oddsen settes ut fra hvem personen er og hvor mange stemmer partiet fikk ved sist valg.

Hva synes du? Skal man kunne spille på politikere?