Hopp til innhold

Fantastisk publikumsrekord

Engerdalsdagene dro denne helga til seg publikum fra fjern og nær. Ett av trekkplastrene var Alexander Rybak.

Engerdalsdagene 2009
Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Bare på lørdag var trolig et sted mellom 10.000 og 15.000 tilreisende tilstede på årets Engerdalsdager.

Det store trekkplasteret var Alexander Rybak. Han bergtok både engerdølene og tilreisende fra nærmest hele landet, og fra flere andre land. Sammen med Rybak kom også sola og sommeren tilbake til Engerdal.

Se bildene: Engerdalsdagene 2009

Eldste publikumer 100 år

Den eldste publikumeren som ville oppleve Alexander Rybak var snart 100 år gamle Bjarnhilde Sletmoen. Hun tok turen fra aldershjemmet på Drevsjø og tilbake til hjemgården Sletmoen, der Rybak og Frikar spilte, sang og danset så folk fikk tårer i øynene.

Bjarnhilde, har født og oppdratt ni barn der Engerdalsdagene blir arrangert for 25 året i år. Og dette var en fantastisk opplevelse for henne.

(Saken fortsetter under bildet)

Bjarnhilde Sletmoen

Bjarnhilde Sletmoen reiste fra aldershjemmet for å høre Alexander Rybak spille på hjemgården Sletmoen i Engerdal. Den 20. mars neste år fyller hun 100 år.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Kø fra Kongsvinger, drosjer fra Hamar

Alexander Rybak, Engerdalsdagene 2009

Alexander Rybak bergtok publikum på Engerdalsdagene.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

På lørdag formiddag ble det rapportert om en evig strøm av biler helt fra Kongsvinger og nordover til Engerdal. Og for å dekke behovet for transport på kveld og natt til søndag, måtte Taxi Engerdal leie inn biler og minibusser fra drosjene i Rendalen, Stor-Elvdal, Trysil, Åmot og Hamar.

I tillegg gikk det fulle innleide busser fra Åmot-Engerdal Bilselskap og Trysilekspressen. Alle gikk tur-retur Engerdalshallen der gamle Manfred Manns Earth Band og Åge Aleksandersen og Sambandet spilte til dans.

NRK var med hele sendinga

På åpningsdagen fredag var det også flere tusen tilstede til tross for regnværet. Den største prestasjonen den dagen gjorde kanskje vår egen Madeleine Cederstrøm.

Hun vandret rundt omkring med en sender og avviklet hele ettermiddagssendinga til NRK Hedmark og Oppland fra Engerdal denne fredagen – en langt større prestasjon enn mange er klar over.

Men så satte engerdølene også stor pris på at NRK tok seg turen til Engeldal.

– Utrolig artig, sa skikongen Gjermund Eggen.

– Fantastisk av NRK, sa handels- og næringsminister Sylvia Brustad, som for anledningen var på ferie i hjembygda.

Stort jubelshow søndag

Søndag møtte atter tusenvis av mennesker opp til det store avslutningsshowet under årets Engerdalsdager.

Totalt har trolig rundt 25.000 mennesker vært innom festplassen i fjellbygda disse tre dagene. Ikke verst i en kommune med 1400 innbyggere.

Flere saker fra Innlandet