Hopp til innhold

Overfalt med pulver og pepperspray av ranere

Føreren av en tankbil ble overfalt og ranet på en rasteplass på E6 i Stange.

Sjåfør av tankbil ranet på rasteplass langs E6 på Strandlykkja.

Helsepersonell tok seg av sjåføren etter ranet og han ble kjørt til sjukehus for en sjekk.

Foto: Dan Åsen Hansen

Politiet fikk melding om ranet på nordgående rasteplass ved Strandlykkja i Stange i Hedmark klokka 10.45 i formiddag.

Raneren sprayet pulver fra et brannslukningsapparat inn i bilen til tankbilsjåføren for å sette ham ut av spill.

Ifølge politiet var det brannslukningsapparatet i tankbilen som ble brukt. Det skal også ha blitt brukt pepperspary mot sjåføren, som kjørte tankbil for Statoil.

Ransutbyttet skal ha vært sjåførens lommebok som inneholdt bankkort og noen småpenger. I tillegg skal de ha tatt med seg bensinkort fra bilen.

Alene i bilen

Tankbilsjåføren var alene i bilen da ranet skjedde, og blir nå sjekket av helsepersonell. Han er kjørt til sjukehuset i Elverum.

– Han er naturlig nok preget av det som har skjedd. Vi tar nå hånd om sjåføren og sørger for at han har det bra, sier pressetalsmann i Statoil Knut Hansen.

Hansen sier han aldri har hørt om lignende episoder.

– I mine 20 år i Statoil har jeg ikke opplevd at noen av våre tankbilsjåfører har blitt ranet langs norske landeveier, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Tankbilsjåfør ranet på rasteplass ved Strandlykkja langs E6

Raneren brukte brannslukningsapparatet i tankbilen til å overmanne sjåføren.

Foto: Dan Åsen Hansen

Politijakt med helikopter

Flere politipatruljer og et politihelikopter har blitt brukt i jakten langs E6 og på de små sideveiene øst for E6. En utenlandsk-registrert mørk blå Audi stasjonsvogn med landskjennetegn RO (Romaina) er ettersøkt. Føreren av tankbilen mener at det var fire mennesker i Audien.

– Vi vet ikke i hvilken retning bilen kjørte og ber om tips fra publikum, sier operasjonsleder Morten Bjerkestrand i politiet.

Politiet tror likevel det er mest sannsynelig at ranerne har rømt nordover, fordi rasteplassen ligger på nordgående side av veien. Har de kjørt sørover har de blitt nødt til å ta en U-sving på den svært så trafikkerte veien.

Sjokkert

Hilde Bøkestad var en av de som stoppet på rasteplassen kort tid etter ranet. Hun var på vei hjem til Trondheim etter endt ferie og hadde ikke fått med seg hva som akkurat hadde skjedd.

– Dette er ting man hører om at skjer på motorveier ellers i Europa. At det skjer her er litt sjokkerende, sier hun.

Hun lar seg ikke skremme fra å stoppe på rasteplasser.

– Vi må jo stoppe for å lufte bikkja og for å bytte sjåfør, men det kan nok hende vi kommer til å tenke oss litt bedre om når vi stopper, sier hun.

Flere saker fra Innlandet