Hopp til innhold

Saab-entusiast frykter konkurs

Arne Eikåsen i Elverum har fire Saaber og håper han får sjansen til å kjøpe enda en bil.

Saab-entusiast Arne Eikåsen

Arne Eikåsen har fire Saaber, to nye og to gamle modeller.

Foto: Jørn Nordli / NRK

Fire biler står parkert hos Arne Eikåsen, alle er av merket Saab. For elverumsingen finnes det bare en bil og selv om han har litt å gå på - synes han det ville være synd om Saab går konkurs.

- Jeg kunne godt tenke meg å kjøpe Saab igjen.

I garasjen står en 61-modell og 56-modell. De er skinnende blanke, et bevis på hvor høyt Eikåsen setter det svenske bilmerket.

- Når jeg kommer kjørende snur gubbene på fortauet for å sjekke ut bilen, forteller Eikåsen.

Det er mange som har minner om de gamle Saab-bilene og de slår gjerne av en prat når Eikåsen er ute å lufter veteranene.

- De mistet jo verdien etter hvert. Nå står kanskje bilen bak en låve eller har blitt gravd ned.

- Saab har blitt forsømt

I tillegg til de de to bilene Arne Eikåsen har i garasjen, har han også to nyere Saab-modeller. Både han og ektefellen kjører Saab. Det gjør sønnen også. Til og med barnebarnet har fått en leke-Saab til å kjøre med inne.

Hvis ikke Saab får nye eiere, er det stor fare for at det svenske varemerket blir slått konkurs.

Amerikanske General Motors, som eier Saab, har sagt at dersom de ikke får støtte fra svenske myndigheter eller finner andre kjøpere, finnes det bare en utvei.

- Jeg har inntrykk av at General Motors ikke har brydd seg så mye om Saab. Jeg håper det er noen som kan ta over og gi Saab muligheten til å uutvikle seg, slik at de kan fortsette, sier Saab-entusiasten.

Flere saker fra Innlandet