Hopp til innhold

Arne & Carlos i vinden

Designer duoen Arne & Carlos fra Valdres lager julespesial for det internasjonale motehuset Commes des garçons.

Arne & Carlos sammen med kronprinsesse Mette-Marit i 2006.

Arne & Carlos sammen med kronprinsesse Mette-Marit i 2006

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hør: Arne & Carlos i vinden

I november i år lanserte japanske Commes des garçons sin julespesial "Crystal Journey", en kolleksjon som flere verdenskjente designere har laget spesielle produkter for, blant annet våre egne Arne & Carlos som holder til på Tonsåsen.

Helnorsk prestisje

- Det er stort å få lov til å delta på denne julespesialen, sier kommersielt ansvarlig for Arne & Carlos, Anne-Marthe Før.

Prosjektet arrangeres hvert år og i fjor var det Louis Vitton som holdt den, noe som sier sitt om hvor stor dette er.

Arne & Carlos har designet vesker, julekuler, en hals, skjerf og lue. Inspirasjonen har de hentet fra både gammelt og nytt.

- Designet er laget ganske direkte ut i fra "Mariusgenseren". Men den har fått litt nyere preg, med pixelerte datadyr på fra Space Invaders dataspillet, sier Før.

Superduo

Arne & Carlos kan knapt kalles en ny komet på det internasjonale designmarkedet. Helt siden 2002 har duoen laget klær inspirert av norske tradisjoner. Kronprinsesse Mette Marit er noen av kjendisene på kundelisten. Likevel er det er i år at de virkelig har klatret på motestigen.

- Dette er noe av det største man kan få gjøre som designer, sier Før.

Selv om designet er helnorsk må man reise til utlandet for å få kjøpt produktene. Commes des garçons selger Arne & Carlos sitt design i London, Paris, New York, Tokyo og Hong Kong.

Flere saker fra Innlandet