Hopp til innhold

Giftet seg under julegudstjenesten

Lærerparet Dagfinn Moen og Merete Figenschau overrasket alle med å gifte seg under skolegudstjenesten i Ringsaker kirke.

Dagfinn Moen og Merete Figenschau.
Foto: Frode Meskau / NRK

Den spesielle vielsen skjedde under julegudstjenesten i Ringsaker kirke torsdag formiddag. Elevene ante ingenting. Julegudstjenesten begynte klokka 10 og gikk sin vante gang. Da den var ferdig og elever og frammøtte foreldre skulle til å gå, sto brudeparet i kirkedøra og vielsen var i gang!

Hvorfor ikke?

Både Dagfinn og Merete er ansatt i Ringsaker kommune. Han lærer og hun førskolelærer ved Fossen skole.

- Vi hadde bestemt oss for å gifte oss til sommeren. Det skulle skje i Tinghuset i Hamar. Men så fikk vi en idé: hvorfor ikke gjøre dette under julegudstjenesten med alle elevene og foreldre er til stede i kirka? smiler de nygife.

Bruden Merete Figenschou.

Bruden Merete Figenschau venter på selve vielsen.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Spenstig

- Presten har gjenomført mange typer vielser, men aldri fått servert et så spenstig forslag og syntes det hele var en meget god ide. Han syntes også det var artig at man kunne vise så mange barn hvordan en vielse foregår i kirka. Det var visstnok første gang noe slikt ble gjennomført her, og han visste heller ikke om noe annet sted i landet, sier det nybakte og lykkelige ekteparet Dagfinn Moen og Merete Figenschau.

Flere saker fra Innlandet