Hopp til innhold

Savnede kvinner funnet i god behold

De to nederlandske kvinnene som ble medt savnet på Sjusjøen i ettermiddag er nå funnet i god behold. Kvinnene var ute i tre timer før redningsmannskap fant dem.

Leter etter savnede nederlendere

LETEAKSJON: Håkon Røsberg i Røde Kors Hjelpekorps var med på leteaksjonen på Sjusjøen etter de savnede nederlandske kvinnene.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Aksjonen ble satt i gang etter at de to ikke hadde kommet til avtalt sted i Mesnalia i Ringsaker ved 16.30-tida. De to kvinnene skulle gå på ski fra Sjusjøen og ned til Mesnalia, den ene kvinnen i 50-åra og den andre i tenåra. Kvinnene, som var mor og datter, var kledd i mørke klær.

Tok feil løype

Redningsmannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Norsk Folkehjelp deltok sammen med politiet i letingen som ble satt i gang ved 17.30-tida.

– Nå skal vi kjøre scooter ut i løypa. Politiet har heldigvis kontakt med de savnede på mobil, men det er mørkt i området nå, sa Håkon Røsberg i Røde Kors Hjelpekorps på Sjusjøen da NRK var der ved 18.30-tida.

Leteaksjon Sjusjøen

SNØVÆR OG KALDT: Her reiser mannskap ut fra Røde Kors-hytta på Sjusjøen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Litt før klokka 19.30 i kveld fant letemannskapet de to savnede kvinnene. De var i god form da de ble funnet og hentet av snøscooter etter å ha vært savnet i tre timer. De ble funnet i nærheten av den nedlagte alpinbakken Birkebeinerbakken.

Politiet opplyser at kvinnene tok et feil løypevalg og at de derfor gikk seg vill. De var i utgangspunktet kjent i området.

Etter å ha blitt tatt hånd om på Røde Kors hytta på Sjusjøen ble begge dimmitert og fikk reise hjem.