Hopp til innhold

Kan miste jobben

Fem ansatte kan miste jobben, hvis Pasientreiser Innlandet flytter kontoret fra Folldal til Moelv.

Kan miste jobben

Avdeling Pasientreiser Innlandet har 4,8 årsverk på sitt kontor i Folldal. Nå vurderer styret i Sykehuset innlandet å flytt kontoret til Moelv. Fra venstre: Mona Røsten, Inger Anne Kjøllmoen, May Brittt Furuhovde, Terje Kristiffersen og Ola Martin Mobakken.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Det er stram økonomi som er årsaken til forslaget, sier Geir Kristoffersen som er divisjonsdirektør for Prehospitale tjenester.

Avdeling Pasientreiser Innlandet sitt kontor i Folldal, består i dag av 4,8 årsverk fordelt på fem ansatte. Nå står de fem i fare for å miste jobben, etter at administrasjonen i Sykehus Innlandet foreslo at kontoret skulle flyttes fra Folldal til Moelv.

Behandles som en orienteringssak

Forslaget er skrevet i et notat som har blitt sendt til styret i Sykehuset Innlandet foran møtet torsdag 2. oktober, og som der skal behandles som en orienteringssak. Der står det blant annet at de må spare 2 millioner kroner i 2015.

Kristoffersen skriver blant annet i sitt notat:

«Budsjettføringene for 2015 for Prehospitale tjenester innebærer et krav om at divisjonen må redusere kostnadene med 2 millioner kroner. Belastningen på den akuttmedisinske siden av driften (AMK-Innlandet, ambulansetjeneste og luftambulansetjeneste) er så presset at jeg ikke finner det forsvarlig å vurdere nedtak i den delen av virksomheten da det direkte vil medføre en begrensning i tjenestetilbudet til befolkningen i form av svekket beredskap.
Nødvendige tiltak må derfor vurderes innenfor pasientreiseområdet. Etablering av Helsebuss i Østerdalen og satsing på økt samkjøring er tiltak som iverksettes, men disse gir ikke tilstrekkelig effekt til innfri krav.
For å oppnå nødvendig effekt, og også for å ivareta ledelsesfaglige utfordringer / kostnader, ønsker jeg utrede ytterligere konsekvensene av en eventuell flytting / samlokalisering avdeling Pasientreiser Innlandet sitt kontor i Folldal til Moelv. Det er 4, 8 årsverk fordelt på fem ansatte, som er ansatt ved kjørekontoret i Folldal. Dette er et tiltak som jeg på nåværende tidspunkt vurderer dit hen at det ikke vil påvirke tjenestetilbudet til befolkningen»

Vil ikke flytte Pasientreiser

– Fem årsverk er betydelig i en liten kommune som Folldal, sier ordfører i Folldal, Egil Eide.

Han reagerer sterkt på forslaget om å flytte avdeling Pasientreiser Innlandet sitt kontor fra Folldal til Moelv.

Sparer bare én million på å flytte

– Det vil jo føre til et hardere treff i Moelven, på de som allerede er der. Der er det hardt nok trøkk som det er, sier leder i fagforbundet på Tynset Sykehus Signe Marit Lium.

Luim synes disse arbeidsplassene kunne vært i Folldal, og at folldalskontoret kunne fått tilført flere stillinger istedet.

– Dette her er mer en distriktspolitisk sak. Alt skal sentraliseres og alle skal omstille seg. Det er sånn det legges det opp til fra regjeringen. Problemet er hva skal man omstille seg til? Det hadde lettere å ta stillinger fra Moelv og flytte til Folldal i stedet, som ikke har så mange muligheter, sier Lium.

Lium påpeker at Sykehuset Innlandet sparer bare én million kroner ved å flytte kontoret til Moelv.

– Styret må ta seg til å se på andre løsninger. De sparer kun én million kroner ved å flytte kontoret, men det berører hele fem personer. De må se det menneskelige i det også, det er viktig, sier Lium.

Flere saker fra Innlandet