Hopp til innhold

Varetektsfengslet kamerat er fornøyd med at drapssiktet er pågrepet

Den 21 år gamle kameraten til den drapssiktede i Øyer-saken er tilfreds med at kompisen er pågrepet og håper dette kan skape klarhet i saken.

Etterforskning, drap Øyer

FUNNSTED: Ved denne skogsveien i Øyer ble en 58 år gammel mann funnet brent på et bål for to uker siden.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mannens forsvarer, Lorentz Stavrum, sier det er naturlig at klienten fortsatt er varetektsfengslet, selv om den drapssiktede kameraten nå har meldt seg for politiet i Nederland. 21-åringen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Mannen er i tillegg mistenkt for medvirkning til drapet.

Stavrum forteller at klienten er tilfreds med utviklingen i saken.

– Han er glad for at kameraten har meldt seg, slik at politiet kan få oppklart saken, sier Stavrum.

Forsvareren forteller at det er naturlig at klienten fortsatt sitter i varetekt.

– Han er ikke ferdig med å forklare seg og blir derfor sittende i varetekt til politiet ikke lenger føler at de har behov for å sikre bevis, sier Stavrum.

Lorentz Stavrum

FORSVARER: Lorentz Stavrum sier at klienten er tilfreds med utviklingen i saken.

Foto: Arvid Torsgard

Forsvareren tror ikke klienten kommer til å sitte fire uker i varetekt, slik påtalemyndigheten ba om. Advokaten forklarer at det er naturlig at man ber om en måneds varetektsfengsling i slike saker.

– Utviklingen vil vise om det er behov for fortsatt fengsling. Er det ikke det vil han bli løslatt. Dette er noe vi følger ekstra nøye de neste dagene, sier han.

Vil ikke kommentere innholdet

Torsdag formiddag for to uker siden fikk politiet tips om et bål ved en skogsvei ved Hafjell. Levningene utløste drapsetterforskning i Øyer og etterhvert ble det klart hvem den drepte var. Stesønnen til avdøde ble raskt mistenkt for drapet. Han meldte seg selv for politiet i Nederland mandag denne uka. Kameraten ble pågrepet for en uke siden.

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, uttalte til NRK i går at det ikke er aktuelt å løslate 21-åringen fra varetekt, selv om politiet nå har pågrepet den drapssiktede kompisen.

– Han blir etter all sannsynlighet sittende i fire uker, sa Sørby.

Spekulerer ikke i fengsling

Hverken politiet eller Stavrum ønsker å uttale seg om hva mannen har forklart i avhør.

Olav Sørby

BESTEMT: Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, sier at mannen ikke blir løslatt, selv om kameraten er pågrepet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Min klient har gitt en grundig forklaring som han er i ferd med å fullføre. Politiet har ikke ønsket å redegjøre for detaljene i det og det er også noe jeg vil forholde meg til, sier han.

Politiet i Gudbrandsdalen har tidligere sagt at de aktivt har brukt media for å komme i kontakt med den drapssiktede i saken. Stavrum tror ikke den fire uker lange fengslingen av kameraten var et signal til mannen.

– Dette er ikke noe jeg vil spekulere i, sier han.