Hopp til innhold

Mener E6 er trafikkfarlig

Ordfører Ole Tvete Muriteigen hevder E6 gjennom Gudbrandsdalen har for mye trafikk og skaper farlige situasjoner. – Har skjedd mange ulykker her, sier Vegvesen og politi.

Sør-Fron

ULYKKER: Både politiet og Vegvesenet forteller at det har skjedd flere ulykker langs E6 i Gudbrandsdalen i løpet av de siste årene. På bildet ser vi vegutbygginga gjennom Sør-Fron.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Jan Nørstegård, avdelingsdirektør i Statens Vegvesen i Oppland, sier at E6 i Gudbrandsdalen ikke er dårligere enn andre veger.

– Den er hverken mer eller mindre trafikksikker enn størstedelen av veinettet vi har, sier han.

Han innrømmer likevel at det tidligere har skjedd mange ulykker på Europavegen gjennom distriktet.

Ole Tvete Muriteigen

ORDFØRER: Ole Tvete Muriteigen mener det er altfor mye trafikk langs E6.

Foto: Senterpartiet

Ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen, mener det oppstår altfor mange trafikkfarlige situasjoner på E6 langs Gudbrandsdalen. Dette uttalte han etter gårsdagens dødsulykke på Harpefoss og mandagens ulykke på Sjoa.

– Tragedie for lokalsamfunnet

– Hele E6 gjennom Gudbrandsdalen er en ulykkesutsatt strekning. Denne tragiske ulykken blir nok en påminnelse om behovet for en mer sikker E6. Heldigvis er dette nå nært forestående, sier Arne Sandbu, administrasjonssjef ved Nord-Fron kommune.

De to som mistet livet i ulykken tirsdag kveld var bosatt i Nord-Fron, og ulykken preger det lille lokalsamfunnet sterkt.

– Først og fremst går tankene til de nærmeste pårørende. Nord-Fron er et lite samfunn, og da kommer en sånn hendelse nært på for alle, sier Arne Sandbu.

Arne Sandbu, administrasjonssjef i Nord-Fron kommune

Arne Sandbu er glad for at en ny og sikrere E6 gjennom Gudbrandsdalen snart er en realitet.

Foto: Andreas Skeide / NRK

Ny E6 mer trafikksikker

Nørstegård forteller at den nye E6 som nå bygges mellom Ringebu og Otta kommer til å bli mer trafikksikker enn den eksisterende vegen.

– Den skal ha den bredden som er påkrevd, midtrekkverk og forbikjøringsfelt, sier han.

Avdelingsdirektøren forteller at det ikke har vært mange ulykker i Oppland så langt i 2014 sammenlignet med resten av landet. I løpet av årets første seks måneder har 75 personer mistet livet på vegene, ifølge Statens Vegvesen.

Nørstegård forteller at sommermånedene er svært utsatt sikkerhetsmessig. Det er mange som kjører på ukjente veger og som har høy fart. Nørstegård forteller at de har tatt enkelte grep også på den eksisterende Europavegen for å øke sikkerheten.

– Farten er satt ned, det er bred midtmarkering, rumlestriper og rekkverk for å hindre utforkjøringsulykker, sier han.

Ulykkesutsatt strekning
Blomster

ULYKKESSTED: Flere la ned blomster på ulykkesstedet i Harpefoss hvor to personer mistet livet tirsdag kveld.

Politibetjent Martin Nordrum ved Midt-Gudbrandsdal politidistrikt forteller at det har skjedd en rekke ulykker på strekningen ved Harpefoss, hvor to mennesker mistet livet tirsdag kveld.

– Det har også vært mange nesten-ulykker her. Om denne strekningen er mer farlig enn andre blir likevel bare synsing, sier han.

Hverken Nørstegård eller Muriteigen ønsker å kommentere om ulykkene de siste dagene kunne vært unngått hvis veistandarden hadde vært annerledes.

Lokalsamfunnene i Frons-kommunene er prega av den alvorlige trafikkulykken på E6 i går. 
Ei mor og hennes 16-årige sønn omkom i ei motorsykkelulykke:

Flere saker fra Innlandet