I Innlandet har det vært en dramatisk nedgang i antall industriarbeidsplasser, men i dag kunne meieriansatte i Gudbrandsdalen juble.
I dag gikk nemlig startskuddet for Tines rekordinvestering; det de selv kaller «tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen». Hele 450 millioner kroner til utbygging, og 30 nye arbeidsplasser, på Frya og Tretten.
Her skal Tine satse på en mer effektiv produksjon av cottage cheese, gresk yoghurt og grøt.
– Betyr veldig mye for oss
– Dette er en stor tillit som blir gitt oss, sier meierisjef ved Tine meierier i Frya, Oskar Aarnes.
Han forteller at han er ydmyk ovenfor den store oppgaven som ligger foran ham og hans medarbeidere, og at det selvsagt betyr mye for dem.
– Trygge arbeidsplasser er en ting; det er veldig viktig for oss. Og så betyr det mye for oss at vi blir med på denne satsingen Tine gjør på de markedstrendene som nå skjer. Det er en motivasjon å bli satset så mye på, sier han.
Trendy med mellommåltider
Det er endringer i trendene hos norske forbrukere som er årsaken til at Tine satser penger på Frya og Tretten.
Unn Grøndvold Nikolaisen, kategorisjef i Tine, forteller at kundene ønsker produkter med lavt fettinnhold og høyt proteininnhold. Hun synes ikke at det er skummelt å satse så mye på tre enkeltprodukter.
– Vi har jo tenkt oss grundig om, og vi har fulgt forbrukerbehov og salgsutvikling over lengre tid. Det, i kombinasjon med det klare trendbildet, der folk ønsker sunnere alternativer og enklere løsninger, så tror vi at dette er produkter som vil få mye større volum i framtida, sier hun.
Grøndvold Nikolaisen trekker også fram at flere ønsker er opptatt av gode mellommåltider, noe som gjør disse produktene mer populære.
Hør hva handlende på en butikk i Ringebu synes om trendproduktet cottage cheese her:
30 nye arbeidsplasser
Maren Tangstad er en av dem som har fått jobb på grunn av satsinga.
– Det er jo stort at det endelig begynner å skje noe!
Hun tror også at det er lurt å satse på cottage cheese, gresk yoghurt og grøt.
– Ja, det tror jeg. I hvert fall hvis den fitnesstrenden som er nå fortsetter. Da er dette produkter som mange ser som gode kilder til protein. Det er veldig lette og fine produkter, sånn sett, sier hun.
Spiser du selv disse produktene?
– Ja, det gjør jeg!