Hopp til innhold

Se Gjøvik Swans knusende taklinger

Gutta i det nystartede amerikanske fotballlaget Gjøvik Swans valset nærmest over Fredrikstad Kings i sesongdebuten.

Gjøvik Swans spilelr amerikansk fotball, noe som ikke er det dagligdags syn i mjøsområdet. I dag startet sesongen og med det - alvoret.

Med Fredrikstad Kings på besøk på Biri stadion, sparket Gjøvik Swans i gang lagets første kamp noensinne – og vant på hjemmebane.

– Det er utrolig artig, stemningen var ikke akkurat dårlig i garderoben etterpå, sier en fornøyd Magnus Brekke, halvparten av trenerteamet til Gjøvik Swans.

Palmesøndag var det duket for et knallhardt oppgjør på Biri stadion. Gjøvik Swans spilte søndag sesongens første kamp, mot Fredrikstad Kings. Som seg hør og bør på hjemmebane, tok laget med seg seieren hjem fra kampen, som endte 31–12.

– Vi er det eneste laget i Oppland, men har en samarbeidsavtale med Eidsvoll 1814's, slik at vi kan byttelåne spillere og trene sammen, forteller Brekke.

Varierende fotballerfaring

I likhet med den andre halvparten av trenerduoen, Thomas Kvehaugen, har han tidligere spilt amerikansk fotball i førstedivisjon, med nettopp Eidsvoll 1814's. Langt fra alle på laget har lignende erfaringer fra organiserte lag.

– Ambisjonene er vel å gjøre det så bra som mulig. Vi er usikre på hvordan nivået i 2. divisjon er, da jeg spilte i 1. divisjon fulgte jeg ikke med på lagene i divisjonen under og vi har ikke fått sett noe av dem så langt. Men endrer seg forhåpentligvis framover.

Gjøvik Swans ble et offisielt lag i oktober i fjor, søndagens kamp var dermed den første noensinne for majoriteten av spillerne. Til forskjell fra «ordinær fotball», er sesongen rimelig kort. Lagene spiller fire kamper, før det er duket for sluttspill.

Tynt på tribunen

Påskeferie og søndagsslumring til tross, det var ikke tomt på tribunen i dag. Men det er fortsatt en del å gå på før det blir breddfullt langs banen.

– Det er jo litt synd at det var kamp i ferien, men slik er det bare.

Laget spiller i andredivisjon, sammen med åtte andre lag fra Sør-Norge. Ni spillere er på banen samtidig i 2.-divisjonskamper, og hver «quarter» er ti minutter, i stedet for tolv, som i 1. divisjon.

Gjøvik Swans

Spillerne hadde god grunn til å juble under sesongstarten søndag.

Foto: Frode Meskau / NRK

Flere saker fra Innlandet