Hopp til innhold

Det blir straffesak mot Ahmed

Den tidligere Ap-politikeren Khaled Ahmed fra Hamar må møte i retten etter at han løy om hvor han kom fra da han søkte om asyl.

Khalid Haji Ahmed

Khaled Ahmed: – Fortjener straff, men vil kjempe for statsborgerskapet mitt.

Foto: Arvid Thorsgard / NRK

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

AP-politikeren Khalid Ahmed fra Hamar er sikta for falsk forklaring. Han skal ha oppgitt feil identitet da han søkte asyl i Norge i 2002.

Siktet for falsk forklaring om ID

– Tar straffen

– Jeg er klar for å betale prisen for det jeg har gjort, og erkjenner at jeg fortjener en form for straff. Nå blir det opp til dommeren å bestemme dette. Jeg vil respektere dommen, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Det var 23. mars i år at den kjente og profilerte Ap-politikeren i et intervju med Hamar Arbeiderblad innrømmet at han løy om hvor han kom fra . Han kommer ikke fra Somalia som han oppga, men fra nabolandet Djibouti.

Ahmed er medlem av både Hamar kommunestyre og Hedmark fylkesting for Arbeiderpartiet, men rett etter tilståelsen, meldte han seg ut av partiet.

Fengsel og utvisning

Norsk påtalemyndighet og utlendingsmyndighet vil altså straffe og utvise den tidligere Ap-politikeren.

Khalid Hadi Ahmed, Hamar

Den tidligere Ap-politikeren løy om hvor han kom fra. Nå kan han få fengselsstraff og bli utvist.

Foto: Knut Sveen / NRK

Ahmeds forsvarer, advokat Eivor Øien, sier saken vil gå som tilståelsessak i Hedmarken tingrett.

Straffenivået i liknende saker er tre til fire måneders ubetinget fengsel, men i denne saken kan det bli gitt strafferabatt fordi Ahmed har tilstått alt han er tiltalt for.

Frykter å bli utvist

Khaled Ahmed frykter ikke å måtte sitte i fengsel. Verre sett med hans øyne, er det at UDI også har sendt varsel om utvisningsvedtak og tilbakekalling av statsborgerskapet hans.

Varslet gjelder ikke bare Norge, men hele Schengenområdet.

Ahmed har nå fire uker på seg til å svare på varslet. Han har sagt han vil kjempe for statsborgerskapet sitt. Blir han utvist, kan han ikke returnere til Norge før det har gått minst to år.

Flere saker fra Innlandet