Hopp til innhold

- Klar til knokkelkamp i Spektrum

– Det er helt OK at Fyllingen ser rødt når de møter oss. Jeg er klar til knokkelkamp i Spektrum, for pokalen skal hjem til Elverum, sier Steffen Stegavik.

Steffen Stegavik.

Steffen Stegavik blir trigget av at Fyllingen ser rødt når de møter Elverum.

Foto: Knut Sveen / NRK

Søndag, lille nyttårsaften, er det klart for håndballens festdag. Da er det cupfinaler i Oslo Spektrum. Først kvinnefinale mellom Larvik og Stabæk. Så, klokka 18 står Fyllingen Bergen og Elverum på hver sin banehalvdel. Alltid jevne kamper mellom lagene. Det kan bli litt av et fyrverkeri dagen før de virkelige rakettene fyres av.

Lukter svidd

Jeg vet ikke hva det skyldes, men vi tenner ekstra og ser litt rødt når vi møter Elverum, sier styreleder i Fyllingen Bergen, Sigbjørn Vik.

– Helt greit for oss at Fyllingen ser rødt når de møter oss, smiler en av Elverums kapteiner, nøkkelspiller Steffen Stegavik. Han trigges av uttalelsen, og sier den bare gir ekstra tenning.

– Begge lag vet at det blir en jevn og tøff kamp som kan bli avgjort helt på slutten. Det blir en knokkelkamp, og jeg er klar, kommer det fra den sterke Trondheims-gutten som gjerne tar fram ekstra krefter de siste sekundene av en kamp.

Matchvinnerne

Lars Nordberg.

Lars Nordberg var matchvinner mot Drammen i 2009-finalen. – Gjentar det gjerne, smiler han.

Foto: Knut Sveen / NRK

Sist Elverum vant cupfinalen, i 2009, scoret veteranen Lars Nordberg seiersmålet mot Drammen 20 sekunder før slutt.

– Jeg gjentar gjerne det. Vi vet det blir jevnt og tett, og at kampen mest sannsynlig blir avgjort på slutten, sier Lars.

Morten Nergaard

Keeper Morten Nergaard: – Jeg vil også bli matchvinner!

Foto: Knut Sveen / NRK

En annen Elverums-veteran, keeper Morten Nergaard, har heller ingenting imot å bli matchvinner med feberredninger i sluttminuttene.

– Ja, jeg satser på å bli det, ja, smiler mannen som er kjent for å stenge buret når det gjelder som mest.

Hovedtrener Christian Berge ler godt av at Fyllingen ser rødt når de møter Elverum.

– Det er et eget spenningsnivå i en cupfinale. Det er en kamp som skal avgjøres der og da.

Christian Berge.

Hovedtrener Christian Berge: – Vet det blir en jevn kamp. Viktig å sette forsvaret fra start.

Foto: Knut Sveen / NRK

Berge er ubetinget enig i at det er viktig å ha matchvinnere i begge ender av banen, og ha stang-inn-dagen for å vinne.

Det er en floskel, men sånn er det. Håndballkamper avgjøres ofte med ett-målsseier sekunder før kampen blåses av.

Varmer opp med elgkarbonader

Oppmøte med middag på Elgstua før bussturen til kamper i Oslo, Bærum, Follo, Drammen, Sandefjord, eller til Gardermoen når kampene sspilles lenger unna, er fast rituale for Elverums-gutta.

På menyen står det selvsagt elgkarbonader, men også kylling for dem som foretrekker variasjon i kosten. Vi ser at flertallet bikker elgens vei.

– De er alltid presise, smiler Lene W. Pedersen på Elgstua som svinser rundt og serverer gutta sammen med kollega Lene Kristoffersen.

Elverum Håndball på Elgstua

Uten mat og drikke, duger osv.. Det går unna i en fei når Lene W. Pedersen serverer rykende varme elgkarbonader til sultne Elverums-spillere.

Foto: Knut Sveen / NRK

Det er en avslappet stemning rundt bordene der det ser ut til å være nokså faste plasser. Trener Berge sitter med lue, men tar den av på bilde. Sitter mye i mobilen og karbisen blir kald.

Nøyaktig en halv time på Elgstua. Så går turen til Terningen Arena hvor Nettbuss står klar, adresse Oslo Spektrum. Spillerne vet at Norges beste supportere, Taigaen, ruler tribunene. Det er opp til spillerne å være konger på banen.

Flere saker fra Innlandet