Hopp til innhold

– Jeg håper samfunnet kan lære av min historie

21 år gamle Lene-Renathe Skjoldheim fra Brumunddal ble utsatt for grov omsorgssvikt uten at barnevernet grep inn. Nå er hun invitert til Stortinget for å fortelle sin historie.

Lene-Renathe Skjoldheim

Lene-Renathe Skjoldheim skal fortelle sin historie om en tapt barndom preget av omsorgssvikt på Stortinget

Foto: Arvid Torsgard, NRK

– Oppveksten min har vært veldig kaotisk. Jeg har ikke hatt noe sted å få fotfeste eller føle meg trygg, forklarte Lene- Renathe Skjoldheim til NRK.

Hun vokste opp i et hjem uten normal omsorg og trygghet. Først sju år etter at barnevernet fikk den første bekymringsmeldingen, tok det offentlige over omsorgsansvaret for Lene-Renathe.

Invitert til Stortinget

Lene-Renathe går nå til sivilt søksmål mot Ringsaker kommune, og krever både erstatning og oppreisning fordi barnevernet ikke grep inn til tross for utallige bekymringsmeldinger.

Nå har hun blitt invitert til Stortinget for å fortelle om sin historie om oppveksten preget av rus, vold, svik og total omsorgssvikt. Blant dem hun skal møte er Høyres Linda Helland, som har ansvar for saker som har med barnevern å gjøre.

Det er Randi Krogstad, 2.-kandidat på Stortingslista til Hedmark Høyre som har tatt initiativet til et møte mellom Lene-Renathe og flere politikere.

– Jeg håper storsamfunnet vil lære av min historie, sier Lene -Renathe om hennes mål for møtet på Stortinget, som skal finne sted over nyttår.

Lene-Renathe Skjoldheim fra Brumunddal krever erstatning fra Ringsaker kommune, fordi barnevernet ikke sørget for at hun ble tatt ut av hjemmet til tross for omsorgssvikt.

Lene-Renathe vil ha erstatning for en tapt barndom preget av omsorgssvikt

Flere saker fra Innlandet