Hopp til innhold
Politiet undersøker stedet hvor de jenter ble påkjørt ved Bjørkelangen
Foto: Daniel Laabak

Bjørkelangen-rettssak

Oppsummert

En 48 år gammel mann er i Nedre Romerike tingrett dømt til fem måneders fengsel for å ha kjørt ned og drept to jenter på 11 og 13 år i Bjørkelangen i Akershus i januar i fjor. Ifølge dommen er mannen skyldig i uaktsomt bildrap.

  • Forsvarer: – Sjåføren ønsker ro

    – Min klient ønsker ro i saken, sier forsvareren til 48-åringen som ble dømt til fem måneders fengsel for uaktsomt bildrap ved Bjørkelangen, Gunhild Lerum. Mannen tok betenkningstid da dommen falt, men han har nå bestemt seg for å ikke anke.

  • – Familiene er lettet etter dommen

    Bistandsadvokat Christian Lundin sier rettssaken har vært krevende for foreldrene i Bjørkelangen-saken og at de er lettet etter dommen. Tiril Alette (11) og Sara (13) døde etter at de ble påkjørt da de var ute på tur med hest og sulky.

  • Vet ikke om han vil anke

    48-åringen som i Nedre Romerike tingrett ble dømt til fem måneders fengsel for uaktsomt bildrap etter Bjørkelangen-ulykken, tok betenkningstid på om han vil anke dommen.

  • Må betale 125.000 i oppreisning

    48-åringen som er dømt til fem måneders fengsel for uaktsomt drap etter ulykken der to jenter omkom på Bjørkelangen i fjor, er også fradømt førerkortet i fire år. Han må betale 125.000 kroner i oppreisning til hvert av de etterlatte foreldreparene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no