Hopp til innhold
Svartkledde kvinnelige velgere foran en plakat av syrias president Assad
Foto: OMAR SANADIKI / Reuters/ NTB Scanpix

Syria

Oppsummert

Krigen i Syria har siden 2011 kostet 500.000 mennesker livet og drevet over halvparten av befolkningen på 23 millioner på flukt. President Bashar al-Assad har ved hjelp av russiske luftangrep gjenerobret kontrollen over mesteparten av landet.

  • SOHR: 20 soldater drept av IS i Syria

    Krigere fra den ytterliggående islamistgruppen IS har drept 20 syriske soldater i to ulike angrep, ifølge eksilgruppen SOHR. Fire regimesoldater ble drept i et annet IS-angrep mot et militært område på landsbygden i Albukamal øst i Syria, der to soldater også ble tatt som gisler, legger Syrian Observatory for Human Rights til.

  • Sverige: Tidlegare syrisk general møter i retten

    Måndag møter ein tidlegare syrisk brigader i Stockholms tingrett. Han er tiltalt for å ha medverka til krigsbrotsverk under borgarkrigen i Syria i 2012.

    Den tiltalte er den høgst rangerte syriske militærleiaren som har vorte stilt for ein europeisk domstol, skriv NTB.

    Den tiltalte skal mellom anna ha bidrege med råd og handlingar til krigføringa til den syriske hæren. Mellom anna blei det ikkje skild mellom sivile og militære mål under krigføringa. Det strir i mot folkeretten.

    Om mannen vert dømd, kan han få livstid i fengsel.

  • Sju barn skal være drept i eksplosjon i Syria

    Sju barn skal være drept i en eksplosjon sør i Syria, melder statlige medier ifølge nyhetsbyrået Reuters.

    To barn skal også være skadd.

    Reuters meldte først at eksplosjonen fant sted nord i Syria, men rettet det senere til sør i Syria.

  • Syria: Åtte drept av bilbombe

    Åtte personer ble drept da en bilbombe gikk av på et marked i byen Azaz, nord i Syria. Det melder AFP som siterer overvåkningstjenesten Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). 23 personer skal være skadet. Krigen i Syria startet i 2011, og over en halv million mennesker er drept.

  • Syriske myndigheter: Flere skal være drept i israelsk angrep mot Aleppo

    Flere sivile og soldater skal være drept i et luftangrep mot byen Aleppo i Syria. Det opplyser det syriske forsvarsdepartementet tidlig fredag.

    Ifølge nyhetsbyrået AFP, som siterer en overvåkningsside, skal 42 være drept. Al Jazeera skriver at minst 38 personer, både soldater og sivile, er drept.

    De skriver også at angrepet var rettet mot et våpenlager nær flyplassen i Aleppo. Disse opplysningene er ikke bekreftet av syriske eller israelske myndigheter.

    I uttalelsen fra forsvarsdepartementet står det at flere israelske luftangrep hadde områder rundt Aleppo som mål og at det skjedde rundt 01.45 lokal tid. Det skal også ha vært droneangrep mot Idlib.

    Hæren sier at Israel, og det hæren omtaler som terrorgrupper står bak angrepet mot Aleppo. Dette er ikke bekreftet av Israel.

    Aleppo

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no