Tarik Elyounussi ledet et offensivt Fredrikstad-lag som på slutten kjørte fullstendig over Stabæk. Selv synes han det er rart å plutselig ha blitt den rutinerte lederen.

Tarik Fredrikstad

Alexader Ruud Tveter (21 år), Tarik Elyounoussi (24 år), Benjamin Dahl Hagen (23), Khalifa Jabbie (19) og Etzaz Hussain (19) jubler etter scoring mot Stabæk.

Kampreferat: Fredrikstad - Stabæk 5-1

– Det er litt rart å være 24 år og være veteran. Jeg er en av de få som har litt erfaring. Det prøver jeg å vise bort, både på trening og i kamper. Det er en fin gjeng vi har her, og jeg er stolt av å være kaptein, sier Tarik Elyounoussi til NRK.

Hjemmelaget fikk en marerittstart på kampen da tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen rotet det til og ga bortelaget en billig scoring allerede etter tre minutter.

Deretter var det mye FFK - og mye ungt.

Fredrikstad avsluttet nemlig stormløpet med en gjennomsnittsalder på under 21 år på utespillerne.

Elyounoussi var nest eldst med sine 24 år, og fem tenåringer var med og dominerte eliteserien.

Det gjør kapteinen stolt.

– Gutta spiller fin fotball. Vi har et ungt lag. Det er en ung gjeng som vil vise seg frem, sier han.

Offensivt sterke

For etter sjokkåpningen storspilte Fredrikstad, og Stabæk var i realiteten ikke i nærheten.

1-1: Etter elleve minutter var det Stabæks forsvarere som rotet. Khalifa Jabbies skudd ble blokkert, og ballen havnet hos Tarik Elyounoussi. Han ble stående alene inne i feltet og sette inn utlikningsmålet.

2-1: Like før pause økte Etzaz Hussain ledelsen for Fredrikstad. Han tapte først en duell inne i feltet, men plukket selv opp ballen og snurret rundt med stabækforsvarerne før han satte inn 2-1-målet.

3-1: Etter 53 minutter ble Tarik spilt gjennom og fikk masse rom. Han la ut i feltet til Alex Valencia. Han fikk stå alene og skjøt sikkert nede i hjørnet.

4-1: Også etter 76 minutter satte Tarik fart og fikk rom. Han tok med seg ballen frem midt på banen og spilte fint ut til venstrekanten der Alexander Ruud Tveter var fri.

På ett touch spilte inn foran mål, og der kom Andreas Landgren løpende. Han snek seg foran Stabæk-forsvareren og hælsparket ballen i mål bak Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet.

5-1: Seks minutter før slutt slo Etzaz Hussain en god corner inn i feltet. Benjamin Dahl Hagen fikk stå helt alene og heade inn 5-1-scoringen.

Fredrikstad trener Tom Freddy Aune

FFK-trener Tom Freddy Aune er strålende fornøyd med eget lag etter 5-1-seieren.

– Kan ikke spille annerledes

Trener Tom Freddy Aune innrømmer at det var tøft å få en scoring imot etter bare tre minutter. Samtidig er han imponert over hvordan hans unge mannskap kommer tilbake.

– Vi er oss selv der ute. Vi klarer å holde ballen i laget og spille noen pasninger. Da er det fortsatt mange gode spillere i Fredrikstad, hvis det var noen som lurte, sier han.

Han mener at det unge laget fungerer absolutt best når de får muligheten til å spille sitt eget spill og sette premissene for kampen.

I fjor var FFK et av seriens svakeste hjemmelag, men slik så det ikke ut søndag.

– Det er umulig for oss å spille på noen annen måte. Vi må holde ballen langs bakken og spille og være det tekniske laget. Med de spillertypene vi har, så er det sånn vi må spille, sier Aune.

Artikkelen fortsetter under bildet

Etzaz Hussain

Etzaz Hussain storspilte for FFK. Her jubler han etter å ha satt inn utlikningen.

Stabæk sjanseløse

Stabæk ble ribbet for nesten et helt lag før årets sesong, men serieåpningen, der de holdt Aalesund til 0-0, viste at de ikke blir noen kasteball i årets sesong.

Men mot FFK virket de svake.

Etter den gode åpningen ga de bort veldig mye rom, og rotet det til ved flere anledninger.

Mot Fredrikstad ble de nådeløst straffet for feilene.

– Fem mål er mange, men vi har bare tapt tre poeng. Vi har vært forberedt på at vi kan få noen på trynet. I dag er vi for mange som underpresterer samtidig, sier trener Petter Belsvik til TV 2.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.