Hopp til innhold

Mad Men satte ny rekord

3,5 millioner så første avsnitt i ny sesong.

mad men

«Mad Men» startet i helgen sin femte sesong. 3,5 millioner amerikanere så første avsnitt.

Foto: K&U / Max/Handout

I helgen var en lenge etterlengtet serie i gang igjen. Serien «Mad Men» var tilbake i sin femte sesong. Serien har hatt et opphold på to år på grunn av pengekrangel, men er nå i gang igjen på amerikanske skjermer.

Den lange pausen ga også ny seerrekord for serien. 3,5 millioner amerikanere fikk med seg første episode, skriver det amerikanske tidsskriftet Variety. I tillegg så 900 000 reprisen søndag kveld.

Forrige seerekord var på 2,9 millioner, fra fjerde sesong.

LES OGSÅ: Dette er Norges «Mad Men»
LES OGSÅ: «Mad Men» utsettes

TV-selskapet AMC er godt fornøyd med tallene.

– «Mad Men» har lagt lista høyt, og vi er utrolig stolte over at den fortsatt tiltrekker seg publikum, sier AMC-sjef Charlie Collier til Variety.

Ville kutte i staben

New Yorks legendariske Madison Avenue, kalt «Mad Av», er bakteppe for serien, som skildrer gullalderen for amerikansk reklame. Serien er kritikerrost, og har vunnet en rekke priser de siste årene. De fire foregående sesongene har gjort storeslem under prisutdelinger, med totalt fjorten Emmyer og fire Golden Globe-priser.

«Mad Men»-skaper Matthew Weiner valgte i fjor å fryse produksjonen av serien, og truet med å trekke seg, etter at AMC forlangte at hver episode skulle kuttes med to minutter, ironisk nok for å tekkes annonsørene. Seks rollefigurer skulle også sakses ut av manus.

Taper penger

Etter lang tids forhandling bøyde likevel AMC av, og de to neste sesongene vil bli som seriens skaper vil, ifølge Hollywood Reporter.

Det er godt nytt for Mad Men-fanskaren, men mindre godt nytt for AMC. Til tross for gode seertall, taper kanalen mange millioner kroner på serien, ifølge Hollywood Reporter.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.