Hopp til innhold

Vinn 30.000 på søndagfisket!

Ordfører Stein Erik Lauvås i Marker kommune frister med 50.000 kroner i "Ørjes store fiskepris".

Isfiske

GJENOPPLIVER TRADISJON. Søndag 11. mars er det isfiskekonkurranse på Rødenessjøen ved Ørje i Østfold.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Søndag 11. mars er det isfiskekonkurranse på Rødenessjøen ved Ørje i Østfold, hvor vinneren stikker av med hele 30 000 kroner.

Den andre søndagen i mars er det nemlig klart for første årgang av ”Ørjes store fiskepris”, med utgangspunkt i Tangen friområde rett ved Ørje sentrum, skriver kommunen på sine nettsider.

Isfiske i Fredrikstad

TOTALPREMIER PÅ 50 000 KRONER. I selve isfiskekonkurransen handler det om å få flest kilo på vekta.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Tar opp gammel tradisjon

Flere tiår tilbake i tid var det store isfiske-konkurranser nettopp i dette området nær svenskegrensa, med flotte premier.

Nå ønsker Marker kommune og prosjektet Bolyst å ta opp tråden igjen.

- Vi ønsker å vise at slusebyen Ørje også kan være et hyggelig sted på vinteren. Ørje er et levende og trivelig tettsted, som hele tida byr på noe utenom det vanlige. Vi skal være en attraktiv kommune å bo i, men også et attraktivt sted for tilreisende, sier ordfører Stein Erik Lauvås i Marker kommune.

Han håper og tror at denne isfiske-konkurransen vil være populær både blant innbyggere og folk utenfor kommunen.

Dette skal være en hyggelig dag for hele familien, så det blir også andre aktiviteter, så som hesteskyss, bålbrenning og salg av mat og drikke.

Stein Erik Lauvås (Ap) er ordfører Marker

SLUSEBY HELE ÅRET. - Vi ønsker å vise at slusebyen Ørje også kan være et hyggelig sted på vinteren, sier ordfører Lauvås.

Håper på godt besøk

I selve isfiskekonkurransen handler det om å få flest kilo på vekta.

Rødenessjøen er kjent for mye glupsk gjedde, så her er det gode muligheter også for dem som ikke fisker på isen hver helg.

Førstepremien er på hele 30 000 kroner, mens de to neste mottar 10 000 kroner hver.

Målet er å lokke så mange som mulig til isfiske-konkurransen fra hele Østfold, men også fra Akershus- og Oslo-området, samt fra de nærliggende kommunene i Sverige.

Det tar ca 1 time og 15 minutter å kjøre fra Oslo til Ørje.

- Når vi nå tråkker til med en skikkelig premiepott, tror vi det er realistisk å samle mange mennesker på isen søndag 11. mars, sier en optimistisk ordfører.

Marker kommune er arrangør, mens Marker Sportsfiskeklubb, Marker Speider og Marker kjøre- og rideklubb står for den praktiske gjennomføringa.

Espen Farstad på isfiske med abborfangst

HÅPER MANGE FINNER VEIEN. Rødenessjøen ligger på venstre side av E18 når du kommer fra Oslo, og konkurransen foregår på den delen som ligger rett ved Ørje sentrum (gåavstand). Konkurransetida SØNDAG er kl 11 – 14, med påmelding fra kl 09.

Foto: Arnulf Møllerstad / NRK