Hopp til innhold

Etterlyser drahjelp fra kommunen

Publikumsmagnet i Fredrikstad får ikke en krone i støtte – mens konkursfestival får penger til utredninger.

Arne Børresen

Arne Børresen er ildsjelen bak modelljernbanesenteret i Gamlebyen.

Foto: Tobias S. Martinsen/NRK

Månefestivalen

Månefestivalen ble arrangert i Gamlebyen.

Foto: NRK/Stephan Reis

Publikumsmagneten Gamlebyen Modelljernbanesenter i Fredrikstad har hatt over 60.000 besøkende, men senteret får ikke en krone i støtte av kommunen.

Derimot vil kommunen åpne lommeboka for konkursrammede Månefestivalen, som trekker fem-seks tusen.

– Vi har ikke fått noen støtte her, sier ildsjelen Arne Børresen, som synes det er rart at ikke kommunen ser hvilken verdi dugnadsgjengen med modelljernbanesenteret har skapt.

LES OGSÅ:

Nordens største senter

For et drøyt år siden åpnet dørene til Gamlebyen modelljernbanesenter i Fredrikstad. Senteret er et av Nordens største og nesten seksti tusen har betalt billett for å komme inn.

Senteret er bygd på dugnad og nå skal det utvides til over femhundre kvadratmeter. Men støtte fra kommunen er det ikke snakk om, forteller Børresen.

– Det har vist seg vanskelig, for kommunen opererer med noe som heter arrangementstilskudd. Vårt arrangement går jo året rundt, sier Børresen.

LES OGSÅ: :

Skal se på støtteordningene

– Hvis poenget for Fredrikstad kommune er å trekke til seg tilreisende og by på opplevelser, så synes jeg det er pussig.

Leder for kulturutvalget i Fredrikstad, Camilla Sørensen Eidsvold, vil se på kommunens støtteordninger.

– Private aktører av den dimensjonen bør vi på en måte prøve å finne en løsning for. De er viktige for Gamlebyen og for Fredrikstad, sier hun.

Kulturutvalget ga for øvrig i går klarsignal for at Måneproduksjoner skal utrede en ny drift av månefestivalen. Dermed får festivalen nye 55.000 kroner.