Hopp til innhold

Omkamp om Melløs-navnet

Helly Hansen Arena? Peterson Arena? Eller kanskje Go'bua Arena? Melløs-navnet blir trolig solgt, til tross for at mossepolitikerne sa nei i september.

Melløs Stadion

Melløs stadion i Moss kan få nytt navn.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Det er ikke lenge siden politikerne i Moss sa nei til å selge navnet på Melløs stadion til høystbydende. Så sent som 19. september sa AP-flertallet nei til dette. Men lenge har det vært klart at det nye borgerlige flertallet ønsker å selge navnet.

Vanlig andre steder

Stadionnavn er blitt solgt mange steder i Norge og andre land. Vi har for eksempel Komplett.no Arena i Sandefjord, Aker Arena i Molde og Etihad stadium i Manchester.

Og i Newcastle har de tatt den helt ut - der spilte de sort- og-hvitstripede hjemmekampene sine på sportsdirect.com@StJames'Park i 2009.

Verdt å merke seg er at også Fredrikstad stadion-navnet i sin tid ble omsatt for penger. Men det ble kjøpt av FFK-patriot og rikmann Terje Høili, som altså valgte å kalle Fredrikstad stadion for - nettopp - Fredrikstad Stadion.

Omkamp i bystyret

Siden forrige gang saken var til behandling i Moss, har byen fått et nytt flertall. Flertallet består av Høyre, Frp og Venstre, og disse partiene ønsker altså å selge navnet.

Det er ikke kjent hva stadionnavnet kan være verdt med MFK som for tiden kjemper i 2. divisjon. En kunne tenke seg at store lokale aktører som Peterson eller Helly Hansen kunne være interessert, men dette er selvsagt bare spekulasjoner foreløpig.

Foreløpig skal saken behandles politisk i Moss formannskap 31. oktober, før bystyret får gjøre endelig vedtak 14. november.