Hopp til innhold

Kristoffer (13) og bestemor (74) løper birken sammen

Lørdag skal 10 000 løpere delta i Birkebeinerløpet. Blant deltakerne på startstreken er bestemor Solveig Nyberg på 74 år og barnebarnet Kristoffer Nyberg på 13 år fra Rena.

Solveig og Kristoffer Nyberg

Kristoffer og bestemor Solveig trener sammen flere ganger i uka. De deltar i birken x 3. I morgen er det Birkenløpet de skal være med i.

Foto: Stein S. Eide / NRK

Det er dagen før dagen for Kristoffer og Solveig. I morgen løper de 21 kilometer terrengløp i Birkebeinerløpet. Bestemor og barnebarnet trener sammen minst tre ganger i uka.

Pusher hverandre

De deltar i både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet, og i morgen er de klare for Birkebeinerløpet.

Starten på Birkebeinerløpet 2010

Birkebeinerløpet i fjor med 10 000 løpere på startstreken.

Foto: Torstein Paulsen / NRK

– Det er morsommere når man er to for da kan man pushe hverandre, sier Kristoffer.

– Blir du pushet av bestemor?

– Ja, jeg synes hun er veldig flink. Hun er veldig sprekk for alderen.

Bestemor Solveig er 61 år eldre enn sin treningspartner, men det merkes ikke. Hun vant klassen sin under årets Birkebeinerritt og er blant de beste i rennet.

Harde økter

Hun er løpets eldste kvinnelig deltaker. Treningsturene sammen med barnebarnet Kristoffer foregår løpende, syklende eller på rulleski.

– Etter hvert som han har blitt større og trener er det koselig å være sammen. I alle fall for meg. Men det er ikke bare kos. Vi har ordentlig opplegg med intervaller, og vi har rolige turer. Og jeg får vite litt om hverdagen hans og hvordan det har gått på skolen. Det er hyggelig, sier bestemor Solveig.

Også Kristoffer trives med bestemor som treningspartner.

– Jeg synes det er greit. Det er ikke mange som har den muligheten.

– Hvem av dere er sprekest?

– Tja. I sykling er det nok Kristoffer. I alle fall oppover. Nedover er vel jeg like tøff som deg, Kristoffer?, sier 74-åringen.

Birkebeinerløpet starter på Sjusjøen langrennsarena og har målgang ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 23 km. Man kan også delta på Halvbirken

Flere saker fra Innlandet