Hopp til innhold

Slik ser han ut som Saddam

Komiker Sacha Baron Cohens neste prosjekt er basert på en bok av Saddam Hussein. Det er ventet at skuespilleren, som kanskje er mest kjent for rollen som «Borat», nok en gang vil skape store kontroverser.

The Dictator

Det første bildet av Sacha Baron Cohen som diktator er sluppet. I likhet med 'Borat' ventes den nye filmen å skape store overskrifter når den kommer til neste år.

Foto: LILO/SIPA/AFP

Borat

Borat skapte en bademote som ikke vil forsvinne på lang tid enda.

Foto: Foto/Copyright: 20th Century Fox
Bruno

Baron Cohen fikk Madonna på nakken da han i rollen som Bruno adopterte et barn fra Malawi.

Foto: Foto/Copyright: 2009 Universal Studios
The Dictator

Denne velfriserte karen blir å se på kino om et år.

Foto: LILO/SIPA / Sipa
Charlie Chaplin i "Diktatoren"

'The Great Dictator' ble kommersielt sett Chaplins mest suksessfulle film.

Foto: SCANPIX

Filmen skal hete «Diktatoren» og nyheten om prosjektet ble kjent i januar. Nå har det første bildet av Baron Cohen som diktator sluppet ut.

Den britiske komikeren har tidligere skapt store overskrifter med karaktererene Borat, Bruno og Ali G. Nå ligger alt til rette for at skuespilleren vil vekke nye reaksjoner med «Diktatoren».

Basert på Saddam

Britiske Daily Mail mener filmen vil stille komikerens tidligere stunts i skyggen.

Filmen er nemlig basert på boka «Zabibah and the King» som er skrevet av Saddam Hussein. Boka var en bestselger i Irak og er en romantisk fortelling der den avdøde diktatoren har lagt inn klare selvbiografiske trekk.

– Dette er historien om en diktator som risikerte livet for å sikre at demokrati ikke kom til landet han undertrykte med kjærlighet, heter det i en pressemelding fra Paramount Pictures.

Spiller gjeter og diktator

«Diktatoren» handler om en statsleder i et land i Midt-Østen, som erstattes av en gjeter, og blir nødt til å starte et nytt liv i New York. Den britiske stjernen vil spille både diktatoren og gjeteren mens Oscar-vinner Ben Kinglsey blir å se i en birolle.

Komikeren har tidligere nådd store overskrifter med sine karakterer og er kanskje mest kjent for fremstillingen av den kazakstanske reporteren Borat og hans forvirrende møte med den vestlige verden.

Hjelp fra «Seinfeld»-forfattere

Larry Charles regisserte Baron Cohens filmer om «Bruno» og «Borat» og er også denne gangen å finne i regissørstolen.

Charles har hanket inn flere av sine gamle kollegaer fra «Seinfeld» og manusforfatterne Alec Berg, Jeff Schaffer og David Mandel skal alle bidra på «Diktatoren». Filmen skal etter planen nå kinolerrettet våren 2012.

Gjør som Chaplin

Rollen betyr at Sacha Baron Cohen følger i sporene etter en annen komiker. Charlie Chaplin lagde film om sin samtids mest beryktede diktator og filmen om Hitler ble en stor suksess i 1940.

Chaplins banebrytende film var den første til å gjøre narr av Hitler og hans brutale styresett, så Baron Cohen vil ha mye å strekke seg etter når filmen om vår tids mest kjente diktator skal lages.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober