Hopp til innhold

Utsetter nytt vannverk i Tufjord

Byggingen av et nytt vannverk i Tufjord vil ikke starte før tidligst i 2012. Det er klart etter at Mattilsynet har utsatt godkjenningen av planene for vannverket.

Vannkran

E-coli bakterier i vannet hele sommeren, i Tufjord.

Foto: Scanpix / Scanpix

– Jeg synes det er helt forferdelig, det er e-coli bakterier i vannet hele sommeren, og fargen på vannet gjør at folk ikke tør drikke det, sier Irene Andreassen i Tufjord

Folk i Tufjord har i mange år vært plaget av e-coli bakterier og misfarget vann, og planer om et nytt vannverk ble oversendt mattilsynet for godkjenning i fjor høst.

Planer klare for nytt vannverk

Planleggingen av det nye vannverket har pågått siden 2007, og teknisk sjef i Måsøy, Geir Leite mener mattilsynet har brukt svært lang tid på å godkjenne planene.

– Vi hadde planer om å bygge om vannverket i Tufjord til sommeren og vi sendte søknaden om godkjenning til mattilsynet i fjor høst. Mattilsynet har meldt tilbake at de ikke kan behandle saken før i september, og da mister vi 2011 sesongen. Dermed blir det ikke utbygging før til neste år, sier Leite.

Kommunens ansvar

Distriktssjef i Mattilsynet i Hammerfest, Ann Mari Sørløkken

Distriktssjef i Mattilsynet i, Ann Mari Sørløkken Foto: NRK

Foto: NRK

Distriktssjef i Mattilsynet, Ann Mari Sørløkken beklager at kommunen mener behandlingen av saken går tregt, men sier at det til enhver tid er kommunens ansvar å skaffe trygt drikkevann.

Innbygger i Måsøy kommue Irene Andreassen, sier hun er usikker på om Måsøy kommune noen gang kommer til å løse vannproblematikken.

– Jeg begynner å tro at det er kommunen som trenerer og somler. Det er tragisk, sier Irene Andreassen.